Красиве, дуже соковите самостійне блюдо, яке готувати легко. Страви з м'яса і баклажанів виглядають оригінально на будь-якому столі. Їх можна готувати з будь-якою начинкою, я взяла м'ясо і картоплю. З овочами буде також смачно. Рекомендую вам спробувати.
Інгредієнти
- Баклажан (невеликі) - 3 шт
- М'ясо (можна будь-яке) - 250 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Картопля - 1 шт
- Часник - 3 зуб.
- Помідор - 1 шт
- Сир твердий - 50 г
- Олія соняшникова - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Сіль за смаком)
- Перець чорний (за смаком)
Час приготування: 70 хвилин
Кількість порцій: 3
Продукти які потрібні для цієї страви.
Для початку качалкою продавлюють баклажан що б він сплюснувся, баклажан береться цілий з хвостиком.
Ось такий трохи плоскої форми повинні вийти баклажани.
Поки відкладаю їх і починаю готувати начинку.
Ріжу м'ясо кубиками, я взяла свинину, але можна взяти будь-яке м'ясо.
Також кубиками ріжу цибулю ріпчасту.
І картоплю.
У чашу до м'яса додаю нарізані цибулю, картоплю і часник.
Солимо, перчимо, можна додати ваші улюблені спеції, а також по 1 ст. ложці соєвого соусу і соняшникової олії.
Начинка готова, тепер будемо начиняти баклажани. Роблю надріз посередині, виходить кишеня і трохи відкривши її додаємо начинку, можна трохи притискати що б начинки увійшло більше.
Готові баклажани перекладаємо на блюдо в якому будемо запікати.
Накриваємо фольгою і в духовку хвилин на 40-45 при темп. 220 гр.
Поки готуються баклажани наріжемо помідор кубиком і додамо по 1 ст. ложці соєвого соусу і соняшникової олії, а також натремо сир на крупній тертці.
Через 40 хвилин дістаємо баклажани, вони вже готові, зверху додаємо помідор і присипаємо сиром.
І знову в духовку на 20 хвилин, накривати фольгою вже не потрібно, ось така краса виходить, тепер залишилося розкласти по тарілках і насолоджуватися.
Смачного!
Коментувати