Запечені помідори з сиром і яйцем

Продовжую знайомити з болгарською кухнею, на цей раз дуже смачна страва з твердого сиру, овочева і ароматна. Кухня: Болгарська. Другі страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Помідор (середній) - 1 шт
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сир твердий - 60 г
  • Базилік - за смаком
  • Часник (або часниковий порошок) - за смаком
  • Орегано - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Паприка солодка - за смаком
  • Олія - ​​за смаком

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 1

Ось такі продукти нам знадобляться. Зі спецій я замінила чабер на орегано і базилік.
Масло можна брати вершкове або олія. Змастити дно форми маслом. Нарізати помідор на дольки і укласти в форму. Посипати часниковим порошком, або дрібно нарізанним свіжим. Солимо до смаку, базилік і орегано теж за смаком. Запекти помідор при темп. 200 град близько 20 хвилин.
Потім дістаємо форму і посипаємо сиром. Зверху присипаємо солодкою паприкою.
Акуратно розбиваємо яйця і запікаємо все до готовності яєць. Можна запекти так, щоб білок схопився, а жовток був рідким. Тоді його акуратно розмішують з сиром і помідором вже при поїданні.
Виходить ось така соковита запіканка. Пригощайтеся! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі