Запіканка з брокколі, маслинами і моцарелою

Приготувала капусту брокколі з моцарелою і маслинами, які безсумнівно надають деяку пікантність і особливий смак всьому блюду. Сумніваюся досі - чи правильно назвала я цю страву з брокколі, може більше підійшло б "запечений омлет"? У будь-якому випадку вийшло дуже смачно. Другі страви - категорія рецепта, спробуйте.

Інгредієнти

  • Брокколі - 300 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Молоко - 100 мл
  • Моцарелла - 125 г
  • Маслини (орієнтовна кількість) - 12 шт
  • Масло вершкове - 5 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції (прованські трави суха суміш) - 0,5 ч. л.
  • Перець рожевий - 1 ч. л.
  • Петрушка (рубаною) - 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний - 1 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Продукти. Брокколі взяла заморожену (зі своєю грядочки), вже підготовлену. Якщо у вас свіжа, то брокколі необхідно відварити хвилини 3 -4, і відразу залити крижаною водою, для збереження кольору. Відкинути на друшляк, потім на рушник, видалити вологу.
Змастити ємність для запікання вершковим маслом, викласти капусту, розподілити по поверхні маслини, дрібно нарізати зелень петрушки, велику кульку моцарелли поділити навпіл, одну частину нарізати дрібно, іншу крупно. Форма для запікання розміром 30 на 14 см, якщо взяти форму меншого розміру запіканка буде вище.
Збийте міксером чи виделкою молоко з крохмалем, яйцями, додайте сіль і спеції.
Серед брокколі і маслин розкласти великі шматки моцарели.
Зверху викласти дрібні шматочки моцарели і залити приготовленою молочно-яєчною сумішшю.
Потім посипати невеликою кількістю зерен рожевого перцю (це за бажанням), можна замінити перцем з лимоном або якимось іншим з яскравим смаком.
Запікала до яскравого кольору, але це на прохання "трудящого", це не обов'язково, досить, щоб злегка потемніло, обидва варіанти припали до смаку. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі