Запіканка з кольорової капусти і макаронів

Дуже ситна запіканка з вершкової капусти разом з макаронами і шинкою і під сирною скоринкою. Готується легко і виходить дуже смачно. Страви з баклажанів також смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Капуста цвітна - 900 г
  • Ріжки - 240 г
  • Вершки - 200 мл
  • Шинка - 100 г
  • Вода - 800 мл
  • Сіль за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Горіх мускатний - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Крохмаль (або борошно) - 2 ст. л.
  • Сир твердий - 150 г
  • Часник - 1 зуб.

Час приготування: 80 хвилин

Розібрати капусту на суцвіття і викласти в глибоке деко з високими бортами. Зверху насипати невідварені ріжки. Можна використовувати будь-які короткі макаронні вироби.
Нарізати шинку на смужки і також посипаємо зверху. Дрібно нарізати петрушку і часник.
Змішуємо воду і вершки і нагріваємо не доводячи до кипіння. Окремо в холодній воді розвести крохмаль або борошно. Солимо і перчимо до смаку, додаємо петрушку і часник, мускатний горіх так само за смаком. Вливаємо крохмаль і при інтенсивному помішуванні доводимо до кипіння.
Заливаємо все соусом і акуратно перемішуємо. На завершення посипаємо сиром. Запікаємо в попередньо розігрітій духовці при темп 200-190 град. близько 50-55 хвилин.
Наша запіканка готова! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі