Дуже ситна запіканка з вершкової капусти разом з макаронами і шинкою і під сирною скоринкою. Готується легко і виходить дуже смачно. Страви з баклажанів також смачні, спробуйте.
Інгредієнти
- Капуста цвітна - 900 г
- Ріжки - 240 г
- Вершки - 200 мл
- Шинка - 100 г
- Вода - 800 мл
- Сіль за смаком
- Петрушка - за смаком
- Горіх мускатний - за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Крохмаль (або борошно) - 2 ст. л.
- Сир твердий - 150 г
- Часник - 1 зуб.
Час приготування: 80 хвилин
Розібрати капусту на суцвіття і викласти в глибоке деко з високими бортами. Зверху насипати невідварені ріжки. Можна використовувати будь-які короткі макаронні вироби.
Нарізати шинку на смужки і також посипаємо зверху. Дрібно нарізати петрушку і часник.
Змішуємо воду і вершки і нагріваємо не доводячи до кипіння. Окремо в холодній воді розвести крохмаль або борошно. Солимо і перчимо до смаку, додаємо петрушку і часник, мускатний горіх так само за смаком. Вливаємо крохмаль і при інтенсивному помішуванні доводимо до кипіння.
Заливаємо все соусом і акуратно перемішуємо. На завершення посипаємо сиром. Запікаємо в попередньо розігрітій духовці при темп 200-190 град. близько 50-55 хвилин.
Наша запіканка готова! Смачного!
Коментувати