Запіканка з лаваша "Ранкова"

Запіканка з сиром і грибами стане відмінним варіантом для осінніх буднів. Дуже смачно і ситно. Готуйте страви з грибами, це смачно.

Інгредієнти

  • Лаваш (тонкі листи) - 4 шт
  • Яйце куряче (великі) - 4 шт
  • Молоко - 70 мл
  • Печериці (великі) - 5 шт
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Бринза - 50 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Зелень (кріп, кінза) - 10 гіл.
  • Паприка солодка - 0.5 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (за смаком)
  • Олія - ​​2 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Два тонких листа лаваша розрізаємо в довжину.
Кожну розрізану половину ріжемо довгими смужками товщиною приблизно 1,5 см.
У форму для запікання, у мене вона 28 × 18, викладаємо перші шаром порізаний лаваш.
У мисці змішуємо яйця, молоко, паприку, сіль. Збиваємо.
Бринзу поламати невеликими шматочками і розподілити по лавашу. Залити половиною яєчної суміші.
Печериці та цибулю порізати кубиками.
У розігріту сковороду налити олію і обсмажити гриби з цибулею майже до готовності. Посолити, поперчити за смаком.
Зелень дрібно порізати і відправити наступним шаром на бринзу і лаваш.
Зверху викласти обсмажені гриби з цибулею.
Сир натерти на крупній тертці (30-40 г залишити для останнього шару), викласти зверху грибів.
Два лаваша нарізаємо також смужками і покриваємо тертий сир.
Заливаємо яєчної сумішшю, яка залишилася, і посипаємо тертим сиром.
Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 180 ° на 20 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Готово.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі