В інтернеті є рецепти ленивой лазаньї. У деяких використаний лаваш. Я пропоную варіант, в якому використовуються макарони. У моєму випадку - мега макарони) Звичайно, це не класична лазанья, а скоріше запіканка, але дуже смачна. Тепер ви знаєте що можна приготувати, зробити з фаршу - готуйте страви з фаршу, вони смачні.
Інгредієнти
- Макаронні вироби / Макарони (у мене спеціальні, довгі пластини для лазаньї. Але іншим разом я готувала зі звичайними спагетті.) - 200 г
- Фарш курячий - 400 г
- Капуста білокачанна / Капустa - 200 г
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Морква (велика) - 1 шт
- Сир твердий (чим більше, тим смачніше) - 100 г
- Томатна паста (за смаком) - 5 ст. л.
- Олія (для смаження) - 2 ст. л.
- Часник (за смаком) - 2 зуб.
- Спеції (сіль, перець, італьяно, сухі трави за смаком.) - 1 ч. л.
- Зелень (за смаком)
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 4
Нарізаємо овочі, так, щоб фарш і овочі були 1: 1. Сир натираємо.
На сковороді обсмажуємо капусту, потім додаємо цибулю, моркву. За смаком часник. Спеції. Тушкуемо до напівготовності.
Додаємо томатну пасту, фарш. Перемішуємо.
Вливаємо воду (у мене дві з половиною склянки). Води не бійтеся. Вона зайвою не буде-вбереться в макарони. А надлишок буде соусом. Пробуємо на спеції. Начинка повинна бути насичена смаками.
У форму для запікання викладаємо соус. Потім макарони. Чергуючи шари, пересипаючи тертим сиром.
У деко наливаємо воду. Духовку гріємо до 180 градусів. Форму з лазаньєю накриваємо фольгою і прибираємо в духовку, попередньо розмістивши в листі. Випікаємо накритою 20 хвилин, потім знімаємо фольгу, щедро посипаємо сиром і прибираємо ще на 20 хвилин, не накриваючи. Якщо в процесі посипання сиром ви бачите, що макарони сухі, а вода вся вбралася-додайте трохи звичайної водички. І смачного!
Коментувати