Зелений плов зі шпинатом

Потепліло, і на городі з'явилася перша зелень. Щороку готую такий "плов" як тільки виросте шпинат. Підійде для гарніру, можна як самостійну страву з рису, а для чоловіків роблю з м'ясом. Діти уминають за обидві щоки) Готуємо в мультиварці на програмі "Жарка" приблизно 35-40 хвилин. Страви в мультиварці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Рис - 400 г
  • Морква (невелика) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Шпинат - 2 пуч.
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Часник - 3 зуб.
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Перець чорний - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 3 ч. л.
  • Олія (для смаження)

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 8

Параметри приготування в мультиварці:

Потужність: 860 Ватт

Програма: жарка (40 хвилин)

Моркву і цибулю чистимо, миємо, ріжемо так як вам подобається. В шпинаті видаляємо колоски і черешки. Виставляємо на мультиварці режим "Жарка", час 35-40 хвилин, на дно чаші наливаємо трохи олії і обсмажуємо цибулю і моркву до напівготовності при відкритій кришці. Потім заправляємо спеціями за смаком. Можете брати будь-які, у мене паприка, перець і коріандр. Туди ж відправляємо дрібно нарізаний часник і невеликий шматочок вершкового масла. Перемішуємо і підсмажуємо ще трохи
Миємо рис до прозорої води і викладаємо в чашу мультиварки до цибулі і моркви. Злегка обсмажуємо його до легкої золотинки. Кришку при цьому не закривати!
Наливаємо 4,5 мультістакана води. Вода повинна покривати рис приблизно на палець. Солимо до смаку. І ось тепер закриваємо кришку. Програму не змінюю, так і готую на "жарка", але якщо хочете, перейдіть на гасіння. Періодично кришку відкриваю і помішую.
Шпинат, зелену цибулю і петрушку ріжемо не дуже дрібно. Додала б кріп, але він ще не виріс.
Коли рис практично готовий, додаємо зелень і перемішуємо. Буде здаватися, що її дуже багато, але вона скоротиться і влізе вся. Закриваємо кришку і доводимо до готовності. Перед подачею краще дати настоятися пару хвилин, щоб зайва волога вбралася в рис і він став розсипчастим.
Смачного! Можна вживати зі сметаною і салатом.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі