Зрази зі шпинатом

М'ясо і шпинат - приголомшливий результат страви з шпинату і фаршу в духовці в оточенні пряних спецій, які пахнуть яскравими нотками і звичайно твердий сир - він робить начинку більш насиченою і виразною. Страви на Пасху смачні, спробуйте.

Інгредієнти

м'ясна основа

  • Фарш м'ясний - 650 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Спеції (готові для фаршу) - 1 ч. л.
  • Приправа (прованські трави) - 1 ч. л.
  • Перець чорний (мелений) - 0.3 ч. л.
  • Сіль - 0.2 ч. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.

начинка

  • Шпинат - 300 г
  • Цибуля зелена - 100 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сир твердий - 150 г
  • Сіль - 0.1 ч. л.
  • Масло вершкове - 75 г

додатково

  • Олія - ​​1 ч. л.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 6

Провести підготовчі роботи: часник і цибулю подрібнити.
У м'ясний фарш додати подрібнені цибулю і часник, спеції, приправу, сіль, борошно, чорний перець, збиті яйця. Ретельно вимісити. М'ясна основа готова.
Приготувати начинку: шпинат, зелену цибулю промити, просушити і нарізати.
У сковороді розтопити вершкове масло, додати цибулю, посмажити хвилини дві. Потім додати шпинат і продовжити смажити до обмягченія шпинату. Збити два яйця і перелити до шпинатній суміші, продовжити смажити, помішуючи дві хвилини, щоб яйце приготувалося (схопилася), а шпинатна маса стала щільніше. Остудити до кімнатної температури.
Твердий сир нашаткувати, додати до шпинатній маси, перемішати - начинка готова.
Розігріти духовку до 200 градусів. Сформувати зрази. Я скористалася формою. На дно форми покласти м'ясну основу, розрівняти. Потім укласти начинку, розрівняти і завершити шаром м'ясної основи. Закрити форму і притиснути. На приготування кожного виробу у мене пішло менше хвилини.
При відсутності підручних засобів зразу сформувати вручну. Частину м'ясної основи перетворити в коржик, в центр укласти начинку і за допомогою ножа (лопатки) підняти краї м'ясної основи, по черзі з кожного боку. Руками надати будь-яку форму (круглу, витягнуту) на ваш розсуд. Для зручності змочити руки холодною водою.
Деко змастити рослинним маслом. Я застелила деко фольгою і рослинним маслом змастила фольгу. Підготовлені зрази розкласти на деко. Випікати при температурі 200 градусів 20 хвилин.
Подавати в гарячому вигляді. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі