Я думаю, що у кожного з нас при слові "Перловка" виникають різні асоціації і не завжди приємні на жаль. Особливо для тих хто служив в армії). Не дарма ж її свого часу зневажливо прозвали "Мужицький рис". Сьогодні ми спробуємо зруйнувати цей стереотип і надалі зрозуміємо, яка це смачна й поживна крупа при правильному її приготуванні. Смачні страви - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Крупа перлова - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 6 шт
- Масло топлене - 100 г
- Зіра - 0,5 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Вода - 400 мл
Кількість порцій: 4
200 гр. перлової крупи.
Добре її промиваємо і замочуємо в гарячій воді на 15 годин.
Минуло 15 годин, крупа стала м'якою, істотно збільшилася в розмірах. Зливаємо воду.
Чистимо і миємо ріпчасту цибулю.
Нарізаємо ЇЇ середнім розміром.
Розпускаємо 100 гр. топленого масла і обсмажуємо цибулю на середньому вогні постійно помішуючи 5 хвилин. Додаємо 0,5 ч. л. зіри.
Додаємо крупу до обсмаженої цибулі, добре перемішуємо. Продовжуємо тушкувати на повільному вогні ще 5 хвилин.
Минуло 5 хвилин, крупа змінила колір. Збільшилася в обсязі ввібравши в себе цибулевий сік упереміш з маслом. Заготівля готова.
Перекладаємо суміш в мультиварку, додаємо 400 мл. окропу і включаємо режим "Варка" на 1 годину.
Пройшов час, аромат сповіщає нас, що все готово. Насолоджуйтесь.
Коментувати