Міні паски на Великдень "Ромові баби"

Пропоную приготувати на Великдень смачні "Ромові баби", які дуже схожі на маленькі пасочки, в двох варіантах: з солодким сиропом і глазур'ю для дітей і "Ромові баби" з ромовим просоченням для дорослих. Міні паски "Ромові баби" готуються дуже швидко і просто. Тісто приголомшливе: повітряне, неймовірно пишне, ніжне і вологе. Мучні страви на Великдень - категорія рецепту.

Інгредієнти

тісто:

  • Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
  • Молоко - 140 мл
  • Дріжджі (швидкодіючі) - 5 г
  • Цукор - 20 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Масло вершкове (розтоплене) - 60 г
  • Яйце куряче - 2 шт

сироп:

  • Цукор тростинний - 250 г
  • Вода - 250 мл
  • Сік - 50 мл
  • Ром - 50 мл
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

цукрова глазур:

  • Цукрова пудра - 50 г
  • Молоко - 1 ст. л.

прикраса:

  • Вишня (коктейльна)
У теплому молоці розвести дріжджі швидкодіючі. Молоко вилити в миску, додати цукор 20 г і дріжджі 5 г. Все добре перемішати. Залишити постояти хвилин 5-7, щоб дріжджі добре підійшли. Продовжуємо робити тісто. В окрему мисочку розбиваємо яйця. Яйця обов'язково повинні бути кімнатної температури. Дріжджі добре підійшли. Додати яйця в дріжджі. Все добре перемішати. Тепер в приготовану масу просіваємо борошно і додаємо сіль. Все замішуємо лопаткою.
Тісто потрібно інтенсивно і добре вимісити лопаткою 3-4 хвилини, воно виходить однорідне і дуже рідке.
Потім тісто зверху злегка подпиліть борошном. Закрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце. Залишити приблизно хвилин на 50, воно повинно збільшиться в обсязі більше ніж в два рази. Тісто добре підійшло.
Тепер потрібно тісто перемішати лопаткою і додати в нього розтоплене, тепле вершкове масло. Додавати масло частинами, на початку додати одну частину і добре вимішати (вимішувати потрібно досить інтенсивно). Коли вмішали одну частину масла, додаємо другу і також добре вимішуємо. У тіста виходить структура, яка тягнеться.
Для приготування "ромових баб" мені знадобилося - 3 паперових форми розміром d 6 см і h 7 см, силіконові форми - 6 шт., розміром d 7 см та h 5 см, а також силіконові міні форми - 6 шт., розміром d 5 см і h 2 см. Форми попередньо змастити олією.
Тепер тістом потрібно наповнити форми (зручніше це зробити за допомогою кулінарного мішка, оскільки тісто досить рідке і його дуже зручно видавлювати з мішка).
Наповнити акуратно все форми тістом максимум половини форми, оскільки тісто сильно збільшується в об'ємі. Залишити форми з тістом підходити приблизно на 30 хвилин. Тісто має заповнити всю форму.
Коли тісто в формах добре підійде відправити його в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці і ще залежить від розміру форм. Обов'язково перевіряйте готовність випічки дерев'яною шпажкою. Ось такі "бабки" у мене вийшли.
Тепер потрібно приготувати сироп. У сотейник всипаємо тростинний цукор (можна використовувати білий), влити воду і добре все перемішати.
Додати в сироп ванільний цукор з натуральної ваніллю і додати апельсиновий сік. Довести сироп до кипіння. Сироп закипів, цукор повністю розчинився і тепер сироп вимикаємо. Якщо будите готувати варіант подачі десерту для дорослих, то в сироп додайте ще 50 мл рому.
Тепер "бабки" відправляємо прямо в сироп і добре їх там "викупати", щоб вони повністю просочилися сиропом і коли будете діставати "бабки" з сиропу, то потрібно буде трошки їх віджати.
"Ромові баби" просочені сиропом.
Тепер для "бабок", які готувалися в дитячому варіанті, приготуємо найпростішу цукрову глазур: беремо цукрову пудру універсальну, додаємо трохи молока і розтираємо її. Цукрова глазур готова.
Промащуємо "ромові баби" цукровою глазур'ю.
Варіант-1: подачі "ромової баби" для дітей. Зверху прикрашаємо їх коктейльної вишнею.
Варіант-2: подачі десерту для дорослих. Викладаємо в келих три маленьких "бабки" і зверху поливаємо їх ромовим сиропом, прикрашаємо коктейльної вишнею. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі