Пісні пельмені з сочевицею

Спільне ліплення пельменів є традицією багатьох сімей. Адже крім продукту харчування ми розслабляємося, проводимо час з близькими людьми. Для тих хто з яких-небудь причин не вживає м'ясо або любить нові смаки, я пропоную наліпити смачних пельменів з сочевицею. Наявність копченої паприки і смаженої цибулі в начинці маскує смак сочевиці для тих, хто вважає що пельмені повинні бути тільки з м'ясом. Другі страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 270
  • Вода (гаряча) - 0.5 скл.
  • Олія - ​​30 г
  • Сіль за смаком

начинка

  • Сочевиця - 100 г
  • Картопля (варена) - 150 г
  • Цибуля ріпчаста (невелика) - 1 шт
  • Олія (для смаження цибулі) - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Паприка солодка (копчена) - 0.5 ч. л.
Сочевицю замочити на 12 годин.
Масло змішати з водою і сіллю і всипати борошно. Замісити круте тісто. Воно не повинно липнути до рук. Залишити його відпочивати на 30 хвилин.
Завантажити отжатую сочевицю, остиглу варену картоплю і смажену цибулю в кухонний комбайн.
Перемолоти все до однорідного стану. Тісто розкачати товщиною 1 мм. і вирізати кола. У мене d = 8,5 см. Викласти начинку ближче до одного з країв (1/2 ч. л).
Скласти навпіл, защипати край. Кінці відтягнути і скріпити разом. Викладати на присипану борошном поверхню. У мене вийшло 84 штуки. Більшу частину я заморозила (спочатку на плоскій поверхні, а потім переклала в пакет).
Відварити в підсоленій воді 8-10 хвилин. Кухонний комбайн відмінно впорався з приготуванням начинки.
Подавати до столу з різними соусами. Я зробила піджарку з моркви і цибулі. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі