Стіжки з фаршу

Стіжки з фаршу - дуже смачні і ситні гарячі страви з курячого філе в духовці. Вони чудово підійдуть як для сімейної вечері, так і для святкового столу. В основному стіжки готують з м'ясного фаршу, який отримують з м'ясорубки, але мені більше подобається варіант з фаршем з рубленого м'яса, так виходить набагато соковитіше. Страви на день народження - категорія рецепту.

Інгредієнти

курячий фарш

  • Філе куряче - 650 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

овочева начинка

  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Гриби (я використовувала гливи, можна шампіньйони) - 180 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Помідор - 4 шт

Сирний соус для "шапочки"

  • Сметана - 150 г
  • Сир твердий - 80 г
  • Сирок плавлений - 80 г
  • Зелень (кріп, петрушка)
  • Сіль (якщо сир не досить солоний, можна додати сіль) - по смаку

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 11

1. Нарізаємо куряче філе на кубики (простіше працювати з трохи підмороженим м'ясом). Додаємо яйця, борошно, соєвий соус, сіль і перець, все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 40 хвилин.

2. Бланшуємо помідори. Для цього на помідорах робимо надріз у вигляді хрестика і заливаємо їх окропом. Залишаємо на 5 хвилин. Далі зливаємо воду і знімаємо шкірку.

3. Овочі (цибуля та гриби) для начинки обсмажуємо, додаємо сіль і перець за смаком.

4. З м'ясного фаршу формуємо оладки і обсмажуємо на розпеченій сковороді з одного боку. Викладаємо оладки на деко, зверху кладемо помідори і овочеву начинку. Прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

5. У цей час робимо сирний соус для "шапочки". Для цього змішуємо сметану, зелень, сир твердий, сир плавлений, якщо сир не дуже солоний, можна підсолити соус.

6. Дістаємо стіжки з духовки, зверху кладемо сирний соус і знову прибираємо в духовку на 10 хвилин при температурі 150 градусів. Страва з курячого філе в духовці готова. Смачного.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі