Телятина досить смачне м'ясо саме по собі і відмінно поєднується з м'ятою, а соєвий соус додасть приємний смак і красивий колір. Рекомендую приготувати. Страви на кожен день дуже смачні, спробуйте.
Інгредієнти
- Телятина (м'якоть) - 1 кг
- Соєвий соус (соус для смаження) - 3 ст. л.
- М'ята (сушена) - 1 ст. л.
- Аджика (сушена) - 1 ... 2 ч. л.
- Помідор - 1 шт
- Сметана - 2 ст. л.
- Картопля (середня) - 5 ... 7 шт
- Олія - 1 ст. л.
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 5
Шматок телятини зачистити, вимити й обсушити. Розділити на порції, не дорізаючи до кінця.
В піалі змішати 2 ст. л. соєвого соусу, м'яту і аджику. Якщо будуть їсти діти, аджики покладіть менше.
Розкласти соево-м'ятну суміш між шматками. Додатково змастити шматок соєвим соусом.
Духовку включити на розігрів. А в сковороді розігріти олію, обсмажити м'ясо на сильному вогні по 3 хвилини з кожного боку. В першу чергу обсмажити нарізану сторону.
Картоплю ретельно вимити, нарізати на 4-6 часточок. Можна картоплю почистити. Викласти часточки в сковороду, обсмажити 5 хвилин, перемішуючи.
Викласти все в вогнетривку форму, накрити фольгою. Відправити в духовку. Запікати 1,5 години при 160 - 170 градусах, пару раз полити соком.
Потім розкласти часточки помідора, змастити сметаною. Запікати ще 10 - 15 хвилин, при 200 градусах, без фольги.
Подати гарячим. М'ясо соковите і ароматне.
Смачного!
Коментувати