У кожної господині свій рецепт борщу, в тому числі і у мене! Борщ на м'ясному бульйоні і з квасолею виходить ситним, ароматним і наваристим. Всі, хто їв мій борщ, залишалися задоволені і ситі! Погодьтеся, з одного набору продуктів можна приготувати зовсім різні за смаком страви! Ось і я вирішила поділитися своїм способом приготування цього корисного супу. Кухня: Українська. Страви зі свинини на кожен день - категорія рецепту. Страви з картоплі дуже смачні.
Інгредієнти
- Свинина (на кістки і м'якоть) - 350 г
- Вода - 2.5 л
- Квасоля (біла бланш) - 1/4 скл.
- Картопля (середня) - 3 шт
- Капуста білокачанна / Капустa - 100 г
- Капуста квашена - 100 г
- Буряк (маленький) - 1 шт
- Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
- Суміш перців (червоний, жовтий і зелений)
- Олія (для смаження) - 3 ст. л.
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Кріп - 2 гіл.
- Петрушка - 2 гіл.
- Сіль - 1 ч. л.
- Лист лавровий - 1 шт
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 5
Для початку півсклянки квасолі добре промила і замочила на ніч. На ранок вийшов цілий стакан. Використовувала тільки половину склянки, а іншу половину заморозила (в господарстві все згодиться). Квашену капусту залила окропом. Картоплю і буряк помила і очистила від шкірки. У цибулі зняла лушпиння.
М'ясо заливаю холодною водою і ставлю на плиту. Варю бульйон на повільному вогні приблизно одну годину, знявши піну після закипання. Солю. По закінченню години виймаю м'ясо і всипаю у бульйон квасолю. Варю на повільному вогні близько 30-40 хвилин.
Тим часом ріжу картоплю брусочками, а цибулю кубиками. Буряк натерла на крупній тертці. Білокачанну капусту шаткую дрібною соломкою. Суміш трьох перців купую в магазині в замороженому вигляді (зазвичай сама заготовлювала з літа, але з народженням дитини не до цього було). Перевіряю квасолю на готовність і всипаю картоплю, білокачанну і квашену капусту. Варю хвилин 10.
Час готувати заправку: в розігріту сковороду з олією відправляю цибулю і буряк, обсмажую на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Далі додаю суміш трьох перців, обсмажую ще хвилини 2 і додаю томатну пасту, помішую приблизно 2 хвилини.
Готову заправку відправляю в бульйон, кладу лавровий лист. Також додаю порізане м'ясо. Доводжу до кипіння і варю ще на повільному вогні 5 хвилин. Після цього вимикаю вогонь і даю настоятися годину.
М'ясний борщ з квасолею готовий! Трохи зелені і сметани за бажанням! Смачного!
Коментувати