Відмінний варіант гарячої закуски для святкового великоднього столу, а також легка друга страва на кожен день в будні, яка не складно і швидко готується. Я вперше запікала буряк під грилем, і мені сподобався цей новий смак. Можливо, комусь стане в нагоді такий варіант страви з курки. Крім того, можна зробити перед святом заготовку, відварити заздалегідь картоплю і буряк, замаринувавши гомілки, і в потрібний час швидко запекти в грилі.
Інгредієнти
- Гомілка куряча - 6 шт
- Картопля - 560 г
- Буряк - 250 г
- Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
- Часник (1 головка) - 30 г
- Спеції (сіль, базилік сухий, паприка мелена, гіркий перець мелений) - за смаком
Кількість порцій: 3
Я вперше запікала буряк під грилем, і мені сподобався цей новий смак. Гомілки курячі або інші частини курочки промити, обсушити, заправити спеціями. Картоплю і буряк добре помити, цибулю і часник очистити.
Відварити буряк,
і картоплю в "мундирах". Час варіння залежить від сорту овочів. У мене картопля зварилася за 20 хвилин, а буряк за 40 хвилин. Їх готовність я перевіряла шпажкою. Якщо вона легко проколює коренеплід, можна зливати воду і чистити.
Включити духовку на розігрів, 200 градусів в режимі - "верх-низ". Охолоджені і очищені картоплю з буряком нарізати довільними, але не дуже великими шматочками. Розкласти в порційні форми для запікання, або в одну середню форму для запікання. Додати часник.
Наступним шаром крупно нарізану півкільцями цибулю. Зверху трохи присолити.
Гомілки нанизати на шпажки і розкласти поверх овочів. Духовка розігрілася до потрібної температури, поставити в неї наповнені форми.
І переключити раніше обраний режим для розігріву в "гриль + верх" - режим.
Через 20 хвилин вийняти решітку з формами і перевернути гомілки на шпажках для кращого прожарювання.
Через 15-20 хвилин блюдо готове до подачі. Воно буде відмінною гарячою закускою на святковому столі. Аромат і смак запечених овочів з легким курячим м'ясом подобається дорослим і дітям. Швидко і смачно!
Коментувати