Хочу поділитися своїм домашнім рецептом приготування фаршированих перців в духовці. Блюдо дуже соковите і смачне. Підходить як для святкового столу, так і для буднів. Страви на день народження з фаршу в духовці дуже смачні, спробуйте приготувати. Страви в духовці - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Перець солодкий червоний (паприка) - 4 шт
- Фарш м'ясний (будь-який) - 400 г
- Морква - 250 г
- Цибуля ріпчаста - 150 г
- Рис - 80 г
- Часник - 3 зуб.
- Сметана - 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Сир твердий - 100 г
- Майонез - 4 ст. л.
- Олія (трохи)
1. Насамперед готую зажарку. Цибулю нарізаю кубиком, моркву натираю на тертці. Обсмажую овочі в невеликій кількості олії хвилин 10, остуджую.
2. Рис заливаю неповною склянкою води (приблизно 200 мл.), Додаю 1/3 ч. л. солі і на середньому режимі доводжу до кипіння. Як тільки вода почне закипати, зменшуємо вогонь до мінімуму і варю рис під кришкою до того моменту, коли він вбере практично всю вологу (помішуючи). Знімаю з плити і остуджую.
3. У глибоку миску відправляю м'ясний фарш, зажарку, рис, подрібнений часник, сіль і перець за смаком, а також 2 ст. л. сметани. Добре перемішую.
4. Перці розрізаю поздовжньо навпіл, видаляю насіння і все зайве, підсолюваю і заповнюю фаршем. Зверху накриваю сирною шубкою. Для цього змішую натертий на тертці сир з 4 ст. л. майонезу або сметани.
5. Запікаю перці при температурі 200 ° C хвилин 40 (сирна скоринка повинна красиво зарум'яниться). Страву з фаршу в духовці подаю зі сметаною або сметанним соусом.
2. Рис заливаю неповною склянкою води (приблизно 200 мл.), Додаю 1/3 ч. л. солі і на середньому режимі доводжу до кипіння. Як тільки вода почне закипати, зменшуємо вогонь до мінімуму і варю рис під кришкою до того моменту, коли він вбере практично всю вологу (помішуючи). Знімаю з плити і остуджую.
3. У глибоку миску відправляю м'ясний фарш, зажарку, рис, подрібнений часник, сіль і перець за смаком, а також 2 ст. л. сметани. Добре перемішую.
4. Перці розрізаю поздовжньо навпіл, видаляю насіння і все зайве, підсолюваю і заповнюю фаршем. Зверху накриваю сирною шубкою. Для цього змішую натертий на тертці сир з 4 ст. л. майонезу або сметани.
5. Запікаю перці при температурі 200 ° C хвилин 40 (сирна скоринка повинна красиво зарум'яниться). Страву з фаршу в духовці подаю зі сметаною або сметанним соусом.
Коментувати