Корисне сало по-новому

Я до вас знову з салом. Прості і смачні страви, а на вигляд - дорого і вишукано! За фігуру не бійтеся, якщо знати міру. В день 20-30 г сала - для фігури не шкідливо. А для організму дуже корисно. Так що, готуємо українські страви, їмо самі, пригощаємо рідних і друзів, але без фанатизму. Для тих, хто буде незадоволений сервіровкою на газетці, відповідаю - це не газета, а серветка з таким принтом. Так що, з продуктами - все в порядку :) Кухня: Українська.

Інгредієнти

  • Сало (свіже) - 500 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Сіль - 6 ч. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Перець червоний пекучий - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Коріандр (мелений) - 1 ч. л.

Час приготування: 30 хвилин

Неймовірно простий і при цьому завжди ефектний варіант засолювання сала.
Але спочатку зупинимося на правильному виборі сала. Тут я дам свої поради. Сало для засолювання повинно бути не внутрішнє, а зовнішнє. Тому вибираємо зі шкіркою і товщиною не менше 7-10 см. Воно повинно бути свіжим. Як визначити свіжість? По-перше, воно повинно бути білим, ну, може з рожевим відтінком. Якщо сало жовтувате, то воно, однозначно, старе. Ще стисніть його пальцями. Воно має бути м'яким і почати плавитися від теплоти рук. На руках залишиться жирний слід від сала. Старе сало буде твердим і погано плавиться. Можна навіть його спробувати. Не бійтеся отруєння. Сира свинина небезпечна гельмінтами (пардон за подробиці), але вони в організмі пересуваються по судинах, а в салі судини відсутні. Саме тому для засолювання сала цілком вистачає 20 хвилин. Ну, якщо вже зовсім боїтеся, можете витримати добу. Для попереднього варіанту засолювання смачніше взяти сало з прожилками (єдино, що прожилки повинні просолюватися добу). А ось для того, що я представляю сьогодні, сало беремо без прожилок.
А тепер секрет засолювання сала, щоб воно не вийшло прісним: спеції потрібно додавати як би шарами. Сформуємо з сала рулетики. Сало вибрано, зрізаємо з нього шкурку і відправляємо на 30 хвилин в морозильник. Підморожувати сало потрібно для того, щоб його легше було нарізати слайсами товщиною близько 7 мм. Шкірку не поспішаємо викидати, а заморожуємо. Як-небудь я навчу вас готувати приголомшливу закуску зі свинячої шкірки. Отже, підморожене сало нарізаємо слайсами.
Часник чистимо і пропускаємо через землянку.
Готуємо суміш спецій з солі, меленого коріандру, паприки, чорного і червоного меленого перцю.
Спеції ретельно змішуємо.
Кожну смужку сала натираємо з обох сторін часником.
На одну сторону насипаємо спеції і теж їх втираємо. Якщо натрете з двох сторін, то сало вийде пересоленим.
Скручуємо смужки сала в рулетики. Зовнішню сторону обкачуємо в спеціях.
Загортаємо рулетики в харчову плівку і відправляємо в холодильник, як мінімум на 20 хвилин. Через 20 хвилин цілком можна їсти. Але для самозаспокоєння можете витримати добу.
Під таке сальце можна і по 5 крапель накапати :)
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі