Курка в духовці

Буває, дуже потрібен курячий бульйон, а саме м'ясо ніби й не потрібно. Ну, наприклад, якщо ви готуєте різотто. Ось і залишається варена курка, яка сама по собі є не дуже смачна. Ну, хіба що салат зробити.. Але, салат - це не повноцінна вечеря, це закуска. Цей рецепт страви в духовці з курки допоможе виправити ситуацію і приготувати саме з вареної курки відмінну, смачну вечерю.

Інгредієнти

  • Курка - 1 шт
  • Картопля (4-5)
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Сир твердий - 150 г
  • Сметана - 150 г
Курку розділити на порції (у мене в цей раз були стегна). Сиру очищену картоплю цілком опустити в киплячу воду, коли закипить, підсолити і варити 10 хвилин. Воду злити, картоплю обсушити і нарізати кружечками.
Викласти картоплю на деко, зверху покласти шматочки вареної курки, посипати перцем і, за бажанням, приправою для курки. Я виклала стегна в форму для запікання на деякій відстані один від одного. Проміжки заповнила скибочками картоплі.
Зверху розподілити цибулю, нарізану тонкими полуколечкамі.
Засипати тертим сиром.
Залити сметаною.
Запекти в духовці до красивого рум'яного кольору.
Подати курку з картоплею на стіл, посипавши кропом. Швидко, просто і дуже смачно. Немає спеціфічного смаку вареної курки. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі