Печеня зі свинячих реберець і грибів

Друзі мої, не поспішайте проходити повз цього рецепта. На мій погляд, ці страви з м'яса неодмінно вам сподобаються. По-домашньому смачне і просте, воно збере за сімейним, святковим столом ваших рідних і близьких.

Інгредієнти

  • Ребра свинячі - 1500 г
  • Картопля (середньої величини) - 7 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква (велика) - 1 шт
  • Аджика (гостра) - 1 ст. л.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Олія - ​​за смаком
  • Паприка солодка - 1 ст. л.
  • Шампіньйони (великі) - 7 шт

Час приготування: 90 хвилин

Замаринувати свинячі реберця в суміші майонезу (2 ст. ложки), гострої аджики (1 ст. ложка), солі і чорного перцю (за смаком). Миску з реберцями накрити харчовою плівкою і залишити маринуватися на ніч в холодильнику.
На сковороду додати 2-3 ст. ложки рослинної олії, далі додати нарізані пластинками великі печериці (7 шт.), нашатковану соломкою моркву (1 шт.) і ріпчасту цибулю (1 шт.), суміш трохи присолити і поперчити за смаком.
Овочі і гриби підсмажити до легкого золотистого кольору. Далі овочеву суміш викласти в миску.
В розпечену сковороду, де обсмажувалися овочі та гриби, при необхідності додати 2-3 ст. ложки рослинної олії, викласти свинячі реберця.
Обсмажувати реберця протягом 15-20 хв. до золотистого кольору.
Картоплю нашаткувати за допомогою кухонного комбайна. Картопляну соломку сполоснути холодною водою для видалення крохмалю. Додати в картопляну соломку солодку паприку (1 ст. ложка), сіль і чорний молототий перець додати за смаком, додати 1-2 ст. ложки рослинної олії. Картоплю перемішати.
У рукав для запікання помістити картопляну соломку, обсмажені овочі і гриби, викласти підготовлені і обсмажені до золотистого кольору свинячі реберця.
Скріпити рукав кліпсами і помістити в форму для запікання. Вгорі зробити кілька проколів для виходу пара. Далі форму відправити в разогрутую до 190-200 градусів духовку. Запікати страву до готовності.
Печеня готове.
Печеня викласти на велике блюдо, гарнірувати свіжими овочами за смаком і можна запрошувати гостей до столу. Шинкування картоплі проводилося за допомогою кухонного комбайна. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі