Ніжна і смачна качка

Пропоную простий рецепт приготування качки. Незважаючи на найпростіші інгредієнти, качка виходить дуже смачна, ніжна, просто тане в роті! Готуйте другі страви з качки!

Інгредієнти

  • Качка - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт
  • Морква - 3 шт
  • Часник - 3 шт
  • Вино біле сухе - 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Лист лавровий - 3 шт
  • Зелень
Качку наріжемо довільними шматками і заллємо водою. Воду злити три рази, вона повинна постояти дві години, щоб зійшла кров. Викладаємо качку в каструлю або гусятницю, заливаємо водою, щоб покрила м'ясо і ставимо на вогонь. Коли закипить вода, знімаємо піну і жир, трохи посолити, додати вино і залишити варитися 1-1,5 години в залежності від розміру качки. Потім додаємо нарізану великими кільцями моркву, цибулю четвертинками, посолити, поперчити. Всипаємо спеції на ваш смак і залишаємо варитися до повної готовності качки, вона повинна бути м'якою, м'ясо легко відходить від кістки, у мене на це пішло ще 30 хвилин. Потім додаємо промитий, але не чищений часник, поламаний на кілька зубчиків і лавровий лист, проварити ще 10-15 хвилин. В кінці додаємо нарізану зелень, вимикаємо вогонь і залишимо настоятися на 10 хвилин. Подаємо з картопляним пюре або молодою картоплею в глибокій тарілці, добре полив юшечкой, вона дуже смачна. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі