Пропоную простий рецепт приготування качки. Незважаючи на найпростіші інгредієнти, качка виходить дуже смачна, ніжна, просто тане в роті! Готуйте другі страви з качки!
Інгредієнти
- Качка - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 3 шт
- Морква - 3 шт
- Часник - 3 шт
- Вино біле сухе - 400 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Спеції - за смаком
- Лист лавровий - 3 шт
- Зелень
Качку наріжемо довільними шматками і заллємо водою. Воду злити три рази, вона повинна постояти дві години, щоб зійшла кров. Викладаємо качку в каструлю або гусятницю, заливаємо водою, щоб покрила м'ясо і ставимо на вогонь. Коли закипить вода, знімаємо піну і жир, трохи посолити, додати вино і залишити варитися 1-1,5 години в залежності від розміру качки. Потім додаємо нарізану великими кільцями моркву, цибулю четвертинками, посолити, поперчити. Всипаємо спеції на ваш смак і залишаємо варитися до повної готовності качки, вона повинна бути м'якою, м'ясо легко відходить від кістки, у мене на це пішло ще 30 хвилин. Потім додаємо промитий, але не чищений часник, поламаний на кілька зубчиків і лавровий лист, проварити ще 10-15 хвилин. В кінці додаємо нарізану зелень, вимикаємо вогонь і залишимо настоятися на 10 хвилин. Подаємо з картопляним пюре або молодою картоплею в глибокій тарілці, добре полив юшечкой, вона дуже смачна. Смачного!
Коментувати