Качка зі сливами прекрасне поєднання! Качка набуває чудовий солодкуватий смак і страва виходить вишуканою. Качка виходить смачна, з рум'яною хрусткою скоринкою і незрівнянним ароматом сливи і імбиру. М'ясо соковите, ніжне і дивно насичене! Смачні страви з качки. Це потрібно тільки пробувати! Страви з курки теж смачні, спробуйте.
Інгредієнти
- Качка (качині ніжки) - 2 шт
- Слива - 10 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 1 шт
- Імбир - 30 г
- Цукор - 30 г
- Мед - 1 ст. л.
- Вино біле сухе - 30 мл
- Ялівець - за смаком
- Розмарин - за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
Сливу розділити і видалити кісточку. Посипати цукром, тертим імбиром і дати пустити сік. Качині ніжки покласти на холодну сковороду шкірою вниз, посолити і посипати перцем. Поставити на вогонь і обсмажити в витопленому жирі. Зняти з вогню і викласти ніжки на тарілку. У жирі протягом декількох хвилин обсмажити цибулю і часник і зняти з вогню. Викласти зверху ніжки і сливу. Додати трохи білого вина. Посолити і додати ягоди ялівцю і розмарин. У сливовий сік, що залишився, додати мед, перемішати і змастити ніжки. Накрити кришкою і поставити запікатися ніжки на одну годину (близько 150-160 градусів). Час приготування страви з качки коригувати в залежності від розміру і жирності ніжок. За кілька хвилин до готовності зняти кришку і дати підрум'яниться. Смачного!
Коментувати