Качині ніжки зі сливами

Качка зі сливами прекрасне поєднання! Качка набуває чудовий солодкуватий смак і страва виходить вишуканою. Качка виходить смачна, з рум'яною хрусткою скоринкою і незрівнянним ароматом сливи і імбиру. М'ясо соковите, ніжне і дивно насичене! Смачні страви з качки. Це потрібно тільки пробувати! Страви з курки теж смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Качка (качині ніжки) - 2 шт
  • Слива - 10 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 1 шт
  • Імбир - 30 г
  • Цукор - 30 г
  • Мед - 1 ст. л.
  • Вино біле сухе - 30 мл
  • Ялівець - за смаком
  • Розмарин - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
Сливу розділити і видалити кісточку. Посипати цукром, тертим імбиром і дати пустити сік. Качині ніжки покласти на холодну сковороду шкірою вниз, посолити і посипати перцем. Поставити на вогонь і обсмажити в витопленому жирі. Зняти з вогню і викласти ніжки на тарілку. У жирі протягом декількох хвилин обсмажити цибулю і часник і зняти з вогню. Викласти зверху ніжки і сливу. Додати трохи білого вина. Посолити і додати ягоди ялівцю і розмарин. У сливовий сік, що залишився, додати мед, перемішати і змастити ніжки. Накрити кришкою і поставити запікатися ніжки на одну годину (близько 150-160 градусів). Час приготування страви з качки коригувати в залежності від розміру і жирності ніжок. За кілька хвилин до готовності зняти кришку і дати підрум'яниться. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Cхожі рецепти