Другі страви

Пісні і гарячі, смачні, святкові і прості, дієтичні і бюджетні, борошняні і домашні, для кафе, ресторану і святкового столу, легкі і літні, оригінальні і українські, тушковані і холодні, цікаві і швидкі другі страви нашвидкуруч, на свята і на щодень, гарніри, приготування у мультиварці і під час посту, список - святкові рецепти з фотографіями, меню на кожен день, із картоплі і фаршу, з курячого філе і гарбуза, зі сметаною і рибою, із свинини і курки, з борошна і буряка, з брокколі і овочів, з м'яса і риби, з індички і птиці, з листкового тіста і лаваша, м'ясні і овочеві, з печериць і рибні, з телятини і творога, з тіста і з цвітної капусти, з шампіньйонів і шпинату, з яловичини і яєць. Що приготувати в мультиварці на обід, на швидку руку і на святковий стіл, на день народження і для дітей, на піст, польська кухня, для діабетиків і економні, літом. Тут ви дізнаєтеся про приготування других страв до святкового столу, в якому посуді подають ці страви, які є блюда з фото на друге, асортимент без м'яса, страви болгарської і польської кухні, дешево, швидко і смачно, на вечерю і свято, швидкого приготування і на святвечір, українська кухня. Готуйте і насолоджуйтеся!

Сьогодні я готую ніжні й ароматні курячі котлети в приголомшливої паніровці. Завдяки такій паніровці котлети залишаються дуже соковитими, а додані приправи надають їм незабутній смак. Такі страви з фаршу підійдуть до будь-якого гарніру, а також можуть стати повноцінною стравою разом з овочевим салатом.

Інгредієнти

  • Фарш курячий - 500 г
  • Сіль
  • Приправа (до шашлику) - 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Паприка солодка (копчена) - 1 ч. л.
  • Вода - 100 мл
  • Розпушувач тіста
  • Сухарі панірувальні / Панірування
  • Масло рослинне

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 6

Всім привіт! Простий рецепт смаженої курочки. Маринується така курка швидко і з'їдається теж. Запрошую в гості. Другі страви з курки дуже смачні, спробуйте приготувати.

Інгредієнти

  • Стегенце куряче - 3 шт
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Паприка солодка (порошок) - 0.5 ч. л.
  • Перець чорний - 0.5 ч. л.
  • Порошок часниковий - 0.5 ч. л.
  • Порошок цибульний - 0.5 ч. л.
  • Олія - ​​50 мл

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 3

Всім привіт, друзі! Пропоную вашій увазі рецепт приготування смачної і ніжної свинини на пару з овочами. Другі страви з картоплі і м'яса свинини - категорія цього блюда.

Інгредієнти

  • Свинина - 500 г
  • Картопля - 500 г
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Спеції (у мене до свинини) - за смаком
  • Зелень (для подачі) - за смаком

Той, хто бував в Чехії і знаком з тутешньою кухнею знає, що чеська кухня дуже смачна і ситна. Особливе місце в ній займають різні соуси до м'яса. Їх дуже багато, подаються вони з незмінним кнедликом. Сьогодні я представлю на ваш суд курочку з дуже, ну прямо дуже смачним соусом. На гарнір через брак кнедликів можна подати макаронні вироби, рис, гречку і т. і., Особливо смачно буде з ньоками або галушками. Кухня: Чеська. Другі страви з курки дуже смачні.

Інгредієнти

  • Курка - 1400 г
  • Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт
  • Паприка солодка - 4 ч. л.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Сливки (30%) - 200 мл
  • Сметана (густа) - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 ст. л.
  • Гірчиця (не дуже гостра) - за смаком
  • Оцет (винний або яблучний) - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 8

Захотілося якось урізноманітнити гарніри і порадувати домашніх чимось нескладним і оригінальним. І, звичайно, смачним. Так народився цей яскравий гарнір. В інтернеті є рецепти дуже смачних пісних страв з пшона. Пропоную свій варіант. Сподіваюся, цей рецепт комусь сподобається і буде корисний. Рецепт із серії - другі дієтичні страви. Готуйте і насолоджуйтеся.

Інгредієнти

  • Пшоно - 1 скл.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Перець болгарський - 0.5 шт
  • Соус томатний - 50 мл
  • Каррі - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне (для обсмажування овочів) - 1 ст. л.
  • Вода - 1.5 скл.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Купив яловичини посмажити і перевірити, як воно на смак, чи не занадто жорстко. А подати вирішив з грибним соусом з печериць з вершками. Готуйте другі страви з яловичини, вони смачні.

Інгредієнти

стейк

  • Яловичина - 500 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Розмарин
  • Чебрець
  • Часник - 3 зуб.
  • Масло вершкове - 60 г

грибний соус

  • Цибуля біла (маленькі) - 3 шт
  • Масло вершкове - 50 г
  • Печериці (середніх грибів) - 6 шт
  • Сливки (20%) - 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Тархун (свіжий) - 2 гіл.
  • Горіх мускатний (свіжий або мелений) - 1 ч. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Прості, корисні і смачні страви чекають вас. Обов'язково спробуйте це ніжне диво, неможливо відірватися.

Інгредієнти

  • Білок яєчний (від 4 яєць) - 140 г
  • Молоко (у мене 0.5%) - 50 г
  • Кріп - 15 г

Час приготування: 5 хвилин

Кількість порцій: 1

Іноді готую гарячі бутерброди, смажені з овочевим кляром. Думаю багато хто знайомий з такими бутербродами. Вирішила я цей кляр використовувати для курячих відбивних. Вийшло дуже смачно, соковито і ароматно. Готуйте другі страви з курячого філе, це смачно.

Інгредієнти

  • Філе куряче (350 г) - 1 шт
  • Картопля (середня) - 1 шт
  • Морква (середня) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Молоко - 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно (+ 50 г борошна на паніровці відбивних) - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Пропоную вам спробувати курячі сердечка, тушковані в помідорах, з овочами. Дуже просто і в той же час дуже смачно! Подавати можна як самостійну другу страву, так і на додаток до відвареної крупи, картоплі, макаронів. Можна вживати в гарячому і в холодному вигляді. Страви на Великдень - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Сердечка курячі - 400 г
  • Перець болгарський (200гр.) - 2 шт
  • Помідор (середні) - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Зелень - за смаком
  • Олія - ​​за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Дорогі друзі, хто любить курку? До неї у нас буде чудовий соус! Такий ароматний! А ніжний який! Ця страва з курки вам точно сподобається! Вона з вершками, томатна! Смачна, оксамитова, пікантна! Курка буквально тане в роті! Все з тарілок зникає! Готуйте смачні другі страви нашвидкуруч!

Інгредієнти

  • Курка (будь-яких частин курки (у мене в цей раз гомілки)) - 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сливки (10%) - 200 мл
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
  • Спеції (Сіль, мелений чорний перець, гострий червоний перець, перець горошком, гвоздика, перець духмяний, лавровий лист) - за смаком
  • Масло рослинне (для обсмажування) - за смаком
  • Вода - 2 скл.

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 6

Чудовий рецепт соковитого і ніжного м'яса під сирною шубкою. Я готую таку страву зі свинини практично на всі свята, а також частенько балую своїх домочадців в звичайні дні. М'ясо по-французьки виходить дуже м'яким, ніжним і соковитим. Таке блюдо найперше розмітають зі столу. Другі страви на день народження - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Свинина - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 4 шт
  • Сир твердий - 300 г
  • Сіль
  • Перець чорний - за смаком
  • Майонез - 9 ст. л.