Мучні страви

Цей розділ присвячений рецептам приготування мучніх страв. Кожен рецепт описаний докладно з покроковими фото.

Відмінна альтернатива звичайним пельменям! Категорія - мучні страви.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Вода - 100 мл

начинка

  • Фарш м'ясний - 700 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Вода - 100 мл

зажарка

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 3 шт
  • Томатна паста - 140 г

додатково

  • Вода
  • Олія (для смаження)
  • Сіль
  • Перець чорний

Хочу представити вам дуже смачний рецепт узбецьких коржів. В інтернеті вже є мучні страви під такою назвою, але ця страва відрізняється як технологією, так і кількістю інгредієнтів. Я впевнений, хто ризикне приготувати цю мучну страву, той залишиться задоволений отриманим результатом. Кухня: Узбецька

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 600 г
  • Вода - 300 мл
  • Сіль - 2 ч. л.

начинка

  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Фарш м'ясний - 200 г
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове - 200 г
  • Перець чорний - за смаком

Вареники всіма улюблена мучна страва! З ягодами особливо люблять діти! Трохи зусиль і вся сім'я задоволена! Заходьте! Пригощайтеся!

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Кефір - 0,5 л
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 5 скл.
  • Сода - 0,5 ч. л.

начинка №1

  • Смородина чорна (банку) - 0,5 л
  • Малина (банку) - 0,5 л
  • Цукор - 3 ст. л.

начинка №2

  • Вишня (без кісточок) - 1 скл.
  • Малина - 1 скл.
  • Цукор - 2 ст. л.

додатково

  • Борошно пшеничне / Борошно (для підсипання при розкачуванні тіста)
  • Масло вершкове (для поливання вареників) - 150 г

Смачні, пишні, апетитні другі страви. У буквальному сенсі тануть у роті. Люблю їх подавати зі смаженою цибулькою. Часто готую в пост. Однозначно рекомендую готувати мучні страви, вони смачні.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна / Капустa - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Вода (тепла) - 400 мл
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Дріжджі (сухі) - 11 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 4 скл.

Можливо ви подумаєте, що це "штрулі" або "штрудлі"? І я з вами погоджуся. Я чула кілька варіантів цього і блюда і назви, але я назву їх "трояндочки" на честь нашої бабусі Рози, яка мені вперше їх і приготувала. Прості, бюджетні, домашні і сімейні мучні страви з фаршу. Ви можете додати будь-які овочі на свій смак.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Часник - за смаком
  • Селера черешкова - 1 шт
  • Картопля - 600 г
  • Тісто для пельменів - 400 г
  • Фарш м'ясний - 300 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Олія - ​​за смаком

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Відмінна альтернатива пельменів. Ці страви в духовці з фаршу готуються швидко і просто!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Вода (може піти трохи більше або трохи менше) - 100 мл
  • Сіль

начинка

  • Фарш м'ясний (у мене яловичий) - 550 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Вода - 150 мл

додатково

  • Олія (для змащування)
  • Вода (для запікання)

Хочу поділитися рецептом вареників. Може комусь стане в нагоді. Тонке тісто, тушкована капуста з вареним яйцем. Не клопітно, можна приготувати на дачі. Вареники можна відварити у воді або пароварці. Ситна вечеря або обід для всієї сім'ї. Готуйте мучні страви з капусти, це смачно.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно (550 гр. Більше-менше, дивіться по своїй борошні, у мене дуже суха.) - 2 скл.
  • Яйце куряче (1 яйце в тісто, 2 варені яйця в капусту) - 3 шт
  • Вода (1/2 склянки в тісто)
  • Капуста білокачанна / Капустa (дрібно нарізати) - 500 г
  • Сіль за смаком)
  • Перець чорний (за смаком)
  • Перець червоний пекучий (за смаком, на готові вареники (за бажанням))
  • Перець болгарський (1/4 штуки)
  • Цибуля ріпчаста (1 шт. в капусту, 1 шт.для обсмаження на пісному маслі.) - 2 шт
  • Олія (3 ст.л .для обсмажування цибулі.)

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 30

Обожнюю цей рецепт вареників з фаршу. Так-так, не пельменів, а вареників. Тісто приготоване на кефірі виходить дуже ніжне, пухнасте і м'яке, а м'ясо дуже соковите. Мої домочадці частенько просять приготувати вареники на обід або вечерю. Готуйте страви з картоплі, ви залишитеся в захваті!

Інгредієнти

для фаршу

  • Фарш м'ясний - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Вода - 50 мл

для тіста

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Кефір - 1 скл.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 600 г