Страви на Великдень, Пасху, традиційні великодні страви, святкові рецепти і меню

Святкові і гарячі, смачні і традиційні українські, нові і основні, обов'язкові перші, цікаві другі, пасхальні мясні, страви пісні, страви на Великдень в Україні. Тут ви дізнаєтеся що можна приготувати, які страви готують на пасху, рецепти страв на Пасху, на пасхальний, великодній стіл. Дізнайтеся які оригінальні великодні страви готують на це свято в Україні, що можна приготувати на пасху, до великодня на свята. Рецепти великодніх страв.

Цей рецепт страви на Великдень узятий не з книги, і навіть не з домашнього зошиту: він з тих, які передавалися з вуст у вуста від покоління до покоління. Саме таку паску роблять в нашій родині вже, як мінімум, сотню років. Принаймні, ми знаємо ім'я прапрабабусі, яка так пекла паску, але, швидше за все, самому рецепту ще більше. І так, звичайно, справа була в Києві :) Хоча, по секрету, саме такі паски пекли з найдавніших пір і в інших регіонах українського Полісся. Готувати ці паски на Пасху нескладно: головне, робити все не поспішаючи і, звичайно, з любов'ю. Кухня: Українська.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 2,5 кг
  • Молоко - 750 мл
  • Жовток яєчний - 10 шт
  • Яйце куряче - 10 шт
  • Цукор - 800 г
  • Ванільний цукор (можна збільшити до 8 пакетів, за смаком) - 5 пакетів
  • Масло вершкове (розтоплене на вогні) - 250 г
  • Ізюм - 300 г
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Дріжджі (живі) - 100 г

глазур

  • Білок яєчний - 1 шт
  • Цукор - 1 скл.

для покриття верху перед випічкою

  • Яйце куряче - 1 шт

для змазування форм

  • Масло вершкове - 50 г

Час приготування: 300 хвилин

Кількість порцій: 12

Відмінний, ситний рецепт страви з фаршу на будь-яке свято!

Інгредієнти

  • Тісто листкове дріжджове - 800 г
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Помідор - 1 шт
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сир твердий - 100 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Фарш м'ясний - 500 г
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Перець чорний - 0.5 ч. л.
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. л.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 6

У цьому рецепту я покажу як пофарбувати яйця на Пасху. Такий спосіб не займе багато часу. Можна залучити дітей і експериментувати з кольором. Яйця цілком їстівні, оскільки барвник не забарвлює їх усередині. Але в будь-якому випадку використовуйте виключно харчові барвники. Страви з яєць - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 10 шт
  • Білок яєчний - 2 шт
  • Барвник харчовий - 10 крапель

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 10

Ніжна, ароматна, повітряна паска з сиру з ароматом мандарина. Така паска з сиру - це неймовірно смачний, "ангельський" десерт, який просто тане і розпливається на язику. Це страва з сиру - десерт, який обов'язково сподобається всім. Незвичайна консистенція десерту досягається використанням вершків, заварной основи на жовтках, білого шоколаду і універсального желатину. Страви на Великдень - категорія рецепту. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Сир (жирністю не менше 9%) - 180 г
  • Шоколад білий - 50 г
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Сік мандариновий - 50 мл
  • Желатин (швидкорозчинний) - 4 г
  • Вершки (від 30%) - 130 мл
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Цедра мандарина - 2 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Сьогодні я хочу поділитися рецептом страви на Пасху - кавової паски з вершковим сиром. Яка сподобається вам своєю ніжністю і ароматом.

Інгредієнти

  • Сир вершковий - 250 г
  • Сир (жирний) - 300 г
  • Сметана (не менше 20% жирності) - 100 г
  • Цукор - 150 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 пач.
  • Вода - 50 мл
  • Кава розчинна - 1 ст. л.
  • Шоколад молочний / Шоколад - 50 г

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Пропоную приготувати на Великдень смачні "Ромові баби", які дуже схожі на маленькі пасочки, в двох варіантах: з солодким сиропом і глазур'ю для дітей і "Ромові баби" з ромовим просоченням для дорослих. Міні паски "Ромові баби" готуються дуже швидко і просто. Тісто приголомшливе: повітряне, неймовірно пишне, ніжне і вологе. Мучні страви на Великдень - категорія рецепту.

Інгредієнти

тісто:

  • Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
  • Молоко - 140 мл
  • Дріжджі (швидкодіючі) - 5 г
  • Цукор - 20 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Масло вершкове (розтоплене) - 60 г
  • Яйце куряче - 2 шт

сироп:

  • Цукор тростинний - 250 г
  • Вода - 250 мл
  • Сік - 50 мл
  • Ром - 50 мл
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

цукрова глазур:

  • Цукрова пудра - 50 г
  • Молоко - 1 ст. л.

прикраса:

  • Вишня (коктейльна)

Запечена в духовці сирна паска виходить дуже смачною, ніжною, солодкою і ситною стравою на Великдень. Таке святкове частування прекрасно підійде на Пасху!

Інгредієнти

  • Сир (9%) - 440 г
  • Цукор - 100 г
  • Ванілін - 1 пакет
  • Кисіль (сухий) - 1 пакет
  • Масло вершкове - 80 г
  • Сметана - 80 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Журавлина (сушена) - 100 г
  • Цукрова пудра (з кондитерською посипкою) - 2 ст. л.

Щороку весь християнський світ святкує велике свято - Великдень. Фарбовані яйця, паски і сирна паска стали традиційними стравами на Пасху в православних країнах. Сир - це один з найдавніших молочних продуктів. У сирі зосереджено все саме живильне і корисне для людини. Недарма для наших предків сир був символом родючості, адже це краще, що є в молоці. А протертий сир, та ще й з цукром і з найкращим вершковим маслом - це найвищий дар природи. Пропоную до світлого свята Великодня приготувати ніжну заварну сирну паску з додаванням рікотти і обсмаженого арахісу.

Інгредієнти

  • Сир - 350 г
  • Рікотта - 200 г
  • Цукор - 150 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Жовток яєчний (сирої) - 4 шт
  • Ром - 1 ст. л.
  • Арахіс - 80 г

Ніжна, ароматна паска стане справжньою окрасою святкового столу. Святкові страви на Великдень - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Сир (9%) - 360 г
  • Сир вершковий - 180 г
  • Сметана - 100 г
  • Цукрова пудра (або за смаком) - 5 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Цукати (суміш) - 100 г
  • Масло вершкове - 100 г

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

В цьому році я пробувала 3 види паски і одна з них дуже ніжна заварювана паска. Можливо комусь стане в нагоді на наступний Великдень.

Інгредієнти

  • Сир (9%) - 600 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сливки (20%) - 200 мл
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Цукор - 60 г
  • Цукати - 100 г
  • Ізюм - 50 г
  • Курага - 50 г
  • Масло вершкове - 80 г

Кількість порцій: 6

Великдень - один з великих і улюблених свят! Добре і світле свято! Традиційним рецептом святкового частування є "Сирна Паска"! Ці страви на Пасху з сиру, в формі (у вигляді усіченої піраміди), які готуються тільки один раз в році - на свято Великодня! Даний вид сирної паски містить досить легкий склад інгредієнтів, і простий у приготуванні, оскільки готується без заварювання. Десерт виходить дуже смачний і ароматний, з яскравим ягідним смаком!

інгредієнти

Сирно-ягідна маса:

  • Сир (7,5-9% - 4 пачки по 180 г.) - 650 г
  • Масло вершкове (72%) - 150 г
  • Сметана (15%) - 200 г
  • Цукор (180-200) - 200 г
  • Ванільний цукор (8 г.) - 1 пакет.
  • Полуниця (заморожена) - 200 г
  • Вишня (заморожена) - 100 г
  • Ягода (сушені (вишня + журавлина)) - 200 г
  • Ром (для замочування ягід) - 150 мл

прикраса:

  • Глазур (зі смаком полуниці) - 100 г
  • Посипка кондитерська - за смаком