Страви на Великдень, Пасху

Святкові і гарячі, смачні і традиційні українські, нові і основні, обов'язкові перші, цікаві другі, пасхальні м'ясні, страви пісні на Великдень 2019, 2020 року, в Україні і Англії, Польщі і Німеччині, у різних країнах світу. Тут ви дізнаєтеся що можна приготувати, які страви готують на пасху 2018, рецепти страв на Пасху, на пасхальний, великодній стіл. Дізнайтеся які оригінальні великодні страви готують на це свято в Україні, що можна приготувати на пасху, на пасхальний великодній стіл, до великодня на свята. Рецепти великодніх страв. Готуйте і насолоджуйтеся!

Цей рецепт страви на Великдень узятий не з книги, і навіть не з домашнього зошиту: він з тих, які передавалися з вуст у вуста від покоління до покоління. Саме таку паску роблять в нашій родині вже, як мінімум, сотню років. Принаймні, ми знаємо ім'я прапрабабусі, яка так пекла паску, але, швидше за все, самому рецепту ще більше. І так, звичайно, справа була в Києві :) Хоча, по секрету, саме такі паски пекли з найдавніших пір і в інших регіонах українського Полісся. Готувати ці паски на Пасху нескладно: головне, робити все не поспішаючи і, звичайно, з любов'ю. Кухня: Українська.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 2,5 кг
  • Молоко - 750 мл
  • Жовток яєчний - 10 шт
  • Яйце куряче - 10 шт
  • Цукор - 800 г
  • Ванільний цукор (можна збільшити до 8 пакетів, за смаком) - 5 пакетів
  • Масло вершкове (розтоплене на вогні) - 250 г
  • Ізюм - 300 г
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Дріжджі (живі) - 100 г

глазур

  • Білок яєчний - 1 шт
  • Цукор - 1 скл.

для покриття верху перед випічкою

  • Яйце куряче - 1 шт

для змазування форм

  • Масло вершкове - 50 г

Час приготування: 300 хвилин

Кількість порцій: 12

Відмінний, ситний рецепт страви з фаршу на будь-яке свято!

Інгредієнти

  • Тісто листкове дріжджове - 800 г
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Помідор - 1 шт
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сир твердий - 100 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Фарш м'ясний - 500 г
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Перець чорний - 0.5 ч. л.
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. л.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 6

У цьому рецепту я покажу як пофарбувати яйця на Пасху. Такий спосіб не займе багато часу. Можна залучити дітей і експериментувати з кольором. Яйця цілком їстівні, оскільки барвник не забарвлює їх усередині. Але в будь-якому випадку використовуйте виключно харчові барвники. Страви з яєць - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 10 шт
  • Білок яєчний - 2 шт
  • Барвник харчовий - 10 крапель

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 10

Ніжна, ароматна, повітряна паска з сиру з ароматом мандарина. Така паска з сиру - це неймовірно смачний, "ангельський" десерт, який просто тане і розпливається на язику. Це страва з сиру - десерт, який обов'язково сподобається всім. Незвичайна консистенція десерту досягається використанням вершків, заварной основи на жовтках, білого шоколаду і універсального желатину. Страви на Великдень - категорія рецепту. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Сир (жирністю не менше 9%) - 180 г
  • Шоколад білий - 50 г
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Сік мандариновий - 50 мл
  • Желатин (швидкорозчинний) - 4 г
  • Вершки (від 30%) - 130 мл
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Цедра мандарина - 2 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Сьогодні я хочу поділитися рецептом страви на Пасху - кавової паски з вершковим сиром. Яка сподобається вам своєю ніжністю і ароматом.

Інгредієнти

  • Сир вершковий - 250 г
  • Сир (жирний) - 300 г
  • Сметана (не менше 20% жирності) - 100 г
  • Цукор - 150 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 пач.
  • Вода - 50 мл
  • Кава розчинна - 1 ст. л.
  • Шоколад молочний / Шоколад - 50 г

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Пропоную приготувати на Великдень смачні "Ромові баби", які дуже схожі на маленькі пасочки, в двох варіантах: з солодким сиропом і глазур'ю для дітей і "Ромові баби" з ромовим просоченням для дорослих. Міні паски "Ромові баби" готуються дуже швидко і просто. Тісто приголомшливе: повітряне, неймовірно пишне, ніжне і вологе. Мучні страви на Великдень - категорія рецепту.

Інгредієнти

тісто:

  • Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
  • Молоко - 140 мл
  • Дріжджі (швидкодіючі) - 5 г
  • Цукор - 20 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Масло вершкове (розтоплене) - 60 г
  • Яйце куряче - 2 шт

сироп:

  • Цукор тростинний - 250 г
  • Вода - 250 мл
  • Сік - 50 мл
  • Ром - 50 мл
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

цукрова глазур:

  • Цукрова пудра - 50 г
  • Молоко - 1 ст. л.

прикраса:

  • Вишня (коктейльна)

Запечена в духовці сирна паска виходить дуже смачною, ніжною, солодкою і ситною стравою на Великдень. Таке святкове частування прекрасно підійде на Пасху!

Інгредієнти

  • Сир (9%) - 440 г
  • Цукор - 100 г
  • Ванілін - 1 пакет
  • Кисіль (сухий) - 1 пакет
  • Масло вершкове - 80 г
  • Сметана - 80 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Журавлина (сушена) - 100 г
  • Цукрова пудра (з кондитерською посипкою) - 2 ст. л.

Щороку весь християнський світ святкує велике свято - Великдень. Фарбовані яйця, паски і сирна паска стали традиційними стравами на Пасху в православних країнах. Сир - це один з найдавніших молочних продуктів. У сирі зосереджено все саме живильне і корисне для людини. Недарма для наших предків сир був символом родючості, адже це краще, що є в молоці. А протертий сир, та ще й з цукром і з найкращим вершковим маслом - це найвищий дар природи. Пропоную до світлого свята Великодня приготувати ніжну заварну сирну паску з додаванням рікотти і обсмаженого арахісу.

Інгредієнти

  • Сир - 350 г
  • Рікотта - 200 г
  • Цукор - 150 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Жовток яєчний (сирої) - 4 шт
  • Ром - 1 ст. л.
  • Арахіс - 80 г

Ніжна, ароматна паска стане справжньою окрасою святкового столу. Святкові страви на Великдень - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Сир (9%) - 360 г
  • Сир вершковий - 180 г
  • Сметана - 100 г
  • Цукрова пудра (або за смаком) - 5 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Цукати (суміш) - 100 г
  • Масло вершкове - 100 г

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

В цьому році я пробувала 3 види паски і одна з них дуже ніжна заварювана паска. Можливо комусь стане в нагоді на наступний Великдень.

Інгредієнти

  • Сир (9%) - 600 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сливки (20%) - 200 мл
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Цукор - 60 г
  • Цукати - 100 г
  • Ізюм - 50 г
  • Курага - 50 г
  • Масло вершкове - 80 г

Кількість порцій: 6

Великдень - один з великих і улюблених свят! Добре і світле свято! Традиційним рецептом святкового частування є "Сирна Паска"! Ці страви на Пасху з сиру, в формі (у вигляді усіченої піраміди), які готуються тільки один раз в році - на свято Великодня! Даний вид сирної паски містить досить легкий склад інгредієнтів, і простий у приготуванні, оскільки готується без заварювання. Десерт виходить дуже смачний і ароматний, з яскравим ягідним смаком!

інгредієнти

Сирно-ягідна маса:

  • Сир (7,5-9% - 4 пачки по 180 г.) - 650 г
  • Масло вершкове (72%) - 150 г
  • Сметана (15%) - 200 г
  • Цукор (180-200) - 200 г
  • Ванільний цукор (8 г.) - 1 пакет.
  • Полуниця (заморожена) - 200 г
  • Вишня (заморожена) - 100 г
  • Ягода (сушені (вишня + журавлина)) - 200 г
  • Ром (для замочування ягід) - 150 мл

прикраса:

  • Глазур (зі смаком полуниці) - 100 г
  • Посипка кондитерська - за смаком