Цей рецепт страви на Великдень узятий не з книги, і навіть не з домашнього зошиту: він з тих, які передавалися з вуст у вуста від покоління до покоління. Саме таку паску роблять в нашій родині вже, як мінімум, сотню років. Принаймні, ми знаємо ім'я прапрабабусі, яка так пекла паску, але, швидше за все, самому рецепту ще більше. І так, звичайно, справа була в Києві :) Хоча, по секрету, саме такі паски пекли з найдавніших пір і в інших регіонах українського Полісся. Готувати ці паски на Пасху нескладно: головне, робити все не поспішаючи і, звичайно, з любов'ю. Кухня: Українська.
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 2,5 кг
- Молоко - 750 мл
- Жовток яєчний - 10 шт
- Яйце куряче - 10 шт
- Цукор - 800 г
- Ванільний цукор (можна збільшити до 8 пакетів, за смаком) - 5 пакетів
- Масло вершкове (розтоплене на вогні) - 250 г
- Ізюм - 300 г
- Олія - 2 ст. л.
- Дріжджі (живі) - 100 г
глазур
- Білок яєчний - 1 шт
- Цукор - 1 скл.
для покриття верху перед випічкою
- Яйце куряче - 1 шт
для змазування форм
- Масло вершкове - 50 г
Час приготування: 300 хвилин
Кількість порцій: 12