Страви з капусти

Тут ви дізнаєтеся як готувати пісні і прості, гарячі і дієтичні, перші і други, швидкі страви з цвітною і квашеною, з морською і пекінською, з тушеною капустою. Якщо ви хочете дізнатися, що можна приготувати з свіжої і тушеної, молодої і ранньої, кислої і вареної, квашеної і кучерявої капусти, тоді ви потрапили за адресою. Тут описані кулінарні рецепти приготування страв із замороженої цвітної, квашеної і брюссельської, брокколі і білокачаної, морської і савойської, синьої і кольрабі, пекінської і кольорової, листової і синьої, фіолетової і червоної капусти. Готуємо разом святкові і смачні, українські і запечені блюда із капусти для дітей в мультиварці, з рисом і м'ясом, з картоплі і фаршу, з кабачків і моркви, з листя капусти. Цвітна і брюссельська капуста, романеско, готуємо разом. Готуйте і насолоджуйтеся!

Всім привіт! Ліниві голубці - прекрасні страви з капусти. Ситне гаряче частування особливо сподобається домашнім в холодні осінні дні. Але якщо під рукою є форма для випічки, можна приготувати ось такий оригінальний салат-пиріг. Тим більше, що пиріг без борошна і зовсім не зашкодить фігурі. Готуйте страви з баклажанів, це також смачно!

Інгредієнти

  • Капуста савойська (савойської або білоголової) - 1 шт
  • Фарш м'ясний (у мене фарш з індички, можна взяти будь-який) - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Часник (порошок) - 1 ч. л.
  • Сир твердий - 200 г
  • Рис (відварений) - 350 г
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Спеції - за смаком

Можна просто протушкувати капусту з м'ясом. Але якщо додати апельсин, то ця страва з капусти придбає особливий аромат і кислинку. Готуйте страви з фаршу, це смачно.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник (великий) - 1 зуб.
  • Масло рослинне (для смаження)
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (за смаком)
  • Фарш м'ясний (яловичина + свинина) - 400 г
  • Капуста білокачанна / Капустa - 300 г
  • Апельсин - 1 шт

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 10

Моментальний і дуже смачний перекус або легка вечеря! Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна / Капустa - 200 г
  • Кукурудза - 3 ст. л.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Яйце куряче - 3 шт

Час приготування: 10 хвилин

Цвітна капуста в клярі стане відмінною закускою, а так само просто для перекусу. Виходить дуже смачно, для тих, хто любить гостренького це відмінна ідея приготування.

Інгредієнти

Дип-соус Ранч на кислому молоці

  • Кисле молоко - 100 г
  • Сметана - 100 г
  • Майонез - 100 г
  • Оцет (яблучний) - 1 ст. л.
  • Петрушка - 2 ст. л.
  • Кріп - 1 ст. л.
  • Часник - 3 зуб.

Капуста цвітна

  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 скл.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Кисле молоко - 0.5 скл.
  • Капуста цвітна (середнього розміру, розділити на суцвіття) - 1 шт
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Соус (гострий) - 100 г
  • Вода

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Для свят потрібні складні і важливі страви! Ну а що нам в звичайний день приготувати? Смачно, ситно, по простому! Аромат летить по дому! Страви з капусти дуже виручають! Хто сардельки поважає? І з томатами капусту!

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна / Капустa (це приблизно) а там дивіться по ситуації) - 950 г
  • Сарделька (від 5 і до 8 сардельок, або шпікачек) теж дивіться по ситуації і кол-ву осіб) сардельки різних розмірів бувають) у мене в цей раз дуже великі) - 7 шт
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква (велика) - 1 шт
  • Кетчуп (приблизно 100 мл (регулюйте за смаком, але намагатися не особливо зменшувати))
  • Гірчиця (1/2 ст.л м'якої солодкої гірчиці (у мене дижонская))
  • Спеції (сіль, лавровий лист, мелений чорний перець слад молот паприка, кмин можна, а також червоний молот. Гострий перець (або улюблений набір спецій для ковбасних виробів)) - за смаком
  • Олія - ​​за смаком
  • Вода

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 6

Пропоную дуже просту в приготуванні страву з капусти, смачна, відносно швидка і, як не дивно, досить ситна. Готувати солянку можна в різних інтерпретаціях - її тушкують на сковороді, в каструлі, в утятніці, додають курку, яловичину, свинину або, як я, сосиски! За даним рецептом соляночка виходить з найніжнішим оксамитовим соусом, буду рада, якщо цей рецепт сподобається і вам! Страви на Трійцю - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Сосиска - 400 г
  • Капуста білокачанна / Капустa - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Сметана (20%) - 5 ст. л.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Оцет (9%) - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 0.5 ч. л.
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Перець запашний - 6 шт
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Вода - 300 мл
  • Зелень (яку більше любите) - за смаком

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 5

Банальна капуста вже приїлася? Пропоную приготувати смачну вечерю з капусти і ковбасок для гриля. Запіканка виходить дуже соковитою, капуста вбирає в себе аромат ковбасок. Страви на день народження з капусти дуже смачні. Ваша сім'я буде задоволена!

Інгредієнти

  • Ковбаски (підійдуть ковбаски, сосиски для гриля або підкопчені) - 500 г
  • Капуста білокачанна / Капустa (1 середній качан) - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції - за смаком

Коли як не влітку урізноманітнити свій стіл овочевими пісними стравами? Рекомендую звернути увагу на краснокочанную капусту. Багато хто не любить її за дуже жорстке листя. Даний спосіб приготування дозволяє уникнути цього недоліку. До того ж капуста виходить пікантною, гострою, і може служити не тільки гарніром до м'ясних і рибних страв, але може бути і цілком самостійним, ситним блюдом для людей, які дотримуються низькокалорійної дієти, оскільки не містить жирів. Такі страви з капусти ідеально підійдуть для любителів шашликів на природі. Його можна приготувати заздалегідь і взяти з собою. Готуйте дієтичні страви - вони корисні.

Інгредієнти

  • Капуста червонокачанна - 1000 г
  • Оцет (яблучний 6%) - 150 мл
  • Вода - 400 мл
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Сіль - 4 ч. л.
  • Спеції (з меленою гвоздикою, лавровий лист) - 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста (за бажанням) - 1 шт
  • Джем (брусничний, журавлинний, з червоної смородини) - 150 г

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 6

Легка, смачна і ситна запіканка. Її можна їсти як саму по собі, так і відмінно вона підійде до будь-якого гарніру. Гарячі страви з капусти, спробуйте.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна / Капустa - 300 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
  • Крупа манна - 1.5 ст. л.
  • Розпушувач тіста - 0.5 ч. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.

Всім привіт, друзі! Пропоную вашій увазі рецепт приготування дуже смачної, ніжної запеченої цвітної капусти, від якої будуть в захваті дорослі, а діти будуть вимагати добавки! Страви з картоплі також смачні.

Інгредієнти

  • Сметана - 4 ст. л.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Капуста цвітна - 600 г
  • Сирок плавлений - 1 шт
  • Сир твердий - 50 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Масло рослинне (для змащування форми) - 1 ст. л.
  • Петрушка (для подачі) - за смаком

Приготувала капусту брокколі з моцарелою і маслинами, які безсумнівно надають деяку пікантність і особливий смак всьому блюду. Сумніваюся досі - чи правильно назвала я цю страву з брокколі, може більше підійшло б "запечений омлет"? У будь-якому випадку вийшло дуже смачно. Другі страви - категорія рецепта, спробуйте.

Інгредієнти

  • Брокколі - 300 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Молоко - 100 мл
  • Моцарелла - 125 г
  • Маслини (орієнтовна кількість) - 12 шт
  • Масло вершкове - 5 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції (прованські трави суха суміш) - 0,5 ч. л.
  • Перець рожевий - 1 ч. л.
  • Петрушка (рубаною) - 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний - 1 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6