Страви на кожен день

Корисні і смачні, прості і перші, вегетаріанські і пісні, швидкі та другі, дешеві і дієтичні, дитячі і домашні, м'ясні і рибні, низькокалорійні, літні і ситні, легкі і бюджетні, економні і недорогі, гарячі і холодні, оригінальні, різні і святкові, цікаві страви на кожен день з картоплі і кабачків, з м'яса і без мяса в мультиварці, з курки і грибів, зі свинини на свята, для дітей з фотографіями, на щодень. Економні і смачні рецепти пісних, простих і других страв на кожен день з фото. Страви, блюда та рецепти на кожний день, пісні супи, їжа, меню і приготування страв. Друга страва на кожен день. Готуйте і насолоджуйтеся!

Чудовий суп з ароматом копчених ковбасок, з дуже смачною консервованою квасолею оцінить по достоїнству будь-який гурман. Готуйте страви з квасолі і насолоджуйтеся!

Інгредієнти

  • Квасоля консервована (біла і червона квасоля) - 2 бан.
  • Картопля - 2 шт
  • Ковбаски (копчені) - 200 г
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Селера черешкова - 1 шт
  • Томати протерті - 300 г
  • Морква - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Спеції (сіль, перець, італійські трави) - за смаком
  • Бульйон (бажано м'ясної, курячий бульйон або вода) - 2 л

Яскравий, насичений овочевий суп з курячими фрикадельками!

Інгредієнти

фрикадельки

  • Фарш курячий - 300 г
  • Цибуля ріпчаста (60 г) - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Білок яєчний - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Кріп - 2 гіл.

овочева частина

  • Картопля (200 г) - 2 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa - 300 г
  • Морква (140 г) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (90 г) - 1 шт
  • Горошок зелений (заморожений) - 120 г
  • Перець солодкий - 1 шт
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Вода - 2 л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Кріп - 3 гіл.

У кожної господині свій рецепт борщу, в тому числі і у мене! Борщ на м'ясному бульйоні і з квасолею виходить ситним, ароматним і наваристим. Всі, хто їв мій борщ, залишалися задоволені і ситі! Погодьтеся, з одного набору продуктів можна приготувати зовсім різні за смаком страви! Ось і я вирішила поділитися своїм способом приготування цього корисного супу. Кухня: Українська. Страви зі свинини на кожен день - категорія рецепту. Страви з картоплі дуже смачні.

Інгредієнти

  • Свинина (на кістки і м'якоть) - 350 г
  • Вода - 2.5 л
  • Квасоля (біла бланш) - 1/4 скл.
  • Картопля (середня) - 3 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa - 100 г
  • Капуста квашена - 100 г
  • Буряк (маленький) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Суміш перців (червоний, жовтий і зелений)
  • Масло рослинне (для смаження) - 3 ст. л.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Кріп - 2 гіл.
  • Петрушка - 2 гіл.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Лист лавровий - 1 шт

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 5

Суп густий і гострий, категорія - перші страви. На стадії варіння бульйону я додав пару сушених стручків гострого перцю чилі, щось з дрібноплідних сортів. Що стосується сочевиці, про її користь написано томи літератури. Вона і гемоглобін підвищує, і чистить судини від «поганого» холестерину, і цукор нормалізує, і багато ще чого корисного робить, навіть нерви заспокоює. Але головне - вона просто смачна. Майже в будь-якому вигляді. Страви на кожен день - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Індичка (гомілки) - 2 шт
  • Сочевиця - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква (невелика) - 1 шт
  • Перець чилі - 2 шт
  • Перець солодкий (насправді я використовував угорський слабожгучій) - 1/2 шт
  • Селера черешкова - 1 шт
  • Коріння (набір сушених коренів: петрушка, селера, пастернак; можна додати також букет гарні мелений - 1 чайну ложку) - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 10

Для бульйону я використовував остов великої щуки - до цього готував малосольну і фаршировану, філе і голова пішли, хребет залишився. А в якості основної риби взяв невелику горбушу - грамів 700-800, точніше не скажу: не зважував. Гриби використовував теж ті, що залишилися від іншої страви на кожен день: для фаршированих печериць потрібні були тільки капелюшки, ніжки залишилися. Ось і стали в нагоді. Страви з капусти - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Риба (рибні голови, хребти, хвости та інше - для бульйону) - 500 г
  • Горбуша (ціла, очишена) - 800 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Картопля - 2 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa - 200 г
  • Буряк - 100 г
  • Морква - 100 г
  • Печериці (у мене - тільки ніжки) - 100 г
  • Помідор - 1 шт
  • Перець чилі (угорський слабожгучій) - 1/2 шт
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Масло топлене - 1 ст. л.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 10

Дуже простий рецепт приготування смаженого сома з цибулею і лимонним соком. Рекомендую використовувати свіжу, незаморожений рибу і червону солодку цибулю. Страви з риби на кожен день - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Філе рибне - 800 г
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Сік лимонний - 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Дуже соковиті стейки з індички, 3 простих способи приготування цієї страви з м'яса. Ця страва на кожен день готується дуже швидко, має вишуканий смак і відмінно поєднується з легким, овочевим салатом.

Інгредієнти

  • Індичка - 1000 г
  • Оливкова олія - ​​5 ст. л.
  • Масло вершкове - 20 г
  • Аджика - 2 ч. л.
  • Базилік - 1 ч. л.
  • Часник - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Відмінний варіант гарячої закуски для святкового великоднього столу, а також легка друга страва на кожен день в будні, яка не складно і швидко готується. Я вперше запікала буряк під грилем, і мені сподобався цей новий смак. Можливо, комусь стане в нагоді такий варіант страви з курки. Крім того, можна зробити перед святом заготовку, відварити заздалегідь картоплю і буряк, замаринувавши гомілки, і в потрібний час швидко запекти в грилі.

Інгредієнти

  • Гомілка куряча - 6 шт
  • Картопля - 560 г
  • Буряк - 250 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Часник (1 головка) - 30 г
  • Спеції (сіль, базилік сухий, паприка мелена, гіркий перець мелений) - за смаком

Кількість порцій: 3

Всім треба пробувати!) Куряча печінка з яблуками - тут чудово поєднуються смак ніжної обсмаженої печінки, карамелізованої цибулі і соковитого кисло-солодкого яблука! Ці страви з печінки на кожен день точно не банальні!) Яблучна кислинка розкриває смак печінки абсолютно по-новому! Спробуйте!

Інгредієнти

  • Печінка куряча - 600 г
  • Яблуко (зелені) - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Масло рослинне (для смаження) - 40 г
  • Борошно пшеничне / Борошно (для панірування) - 2 ст. л.
  • Вино біле сухе - 75 г
  • Цукор - 10 г
  • Горіх мускатний (щіпка)
  • Зелень (сушена)
  • Коріандр - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний (за смаком) - 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 4

Ніжна яловичина, томлена в духовці з овочами. Дуже смачні страви на кожен день на всю сім'ю. Це м'ясо можна їсти губами! Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Яловичина - 1 кг
  • Картопля - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Перець духмяний - 3 шт
  • Перець чорний - 15 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Сіль за смаком

Кількість порцій: 8

Смачний, ароматний плов з консервованим зеленим горошком, це повноцінний обід або вечеря не тільки для тих, хто поститься, але і для вегетаріанців і веганів. А завдяки низькій собівартості продуктів - це ще і дуже бюджетні страви з рису на кожен день.Смачного!

Інгредієнти

  • Рис - 1 скл.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 2 шт
  • Горошок зелений (400г) - 1 бан.
  • Олія - ​​0.5 скл.
  • Зіра - 1 ч. л.
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Куркума - 0.5 ч. л.
  • Сіль за смаком