На Закарпатті існує традиція, яка допомагає приворожити чоловіка. За словами мольфарів, жінка, що зуміла приготувати гуляш з пивом здатна завоювати серце будь-якого чоловіка. Адже, як відомо, шлях до серця чоловіка, лежить через шлунок. А гуляш - ситні страви з м'яса, в основі яких лежить м'ясо і ароматна юшка з пива, ймовірно, припадуть до смаку будь-якому, навіть самому вибагливому чоловікові. Крім того, гуляш прикрасить святковий стіл і не залишить ваших гостей байдужими. Закарпатський гуляш прийнято готувати в дні Масляної. По-перше, це прекрасна зігріваюча святкова страва, яка підійде, як ніколи до речі, в дні боротьби між лютою зимою і весною. По-друге, за рецептом мольфарка, пивний гуляш можна заворожити на виконання бажань, а коли ще загадувати бажання, як не в Масляну? І по-третє, такий гуляш найкраще готувати на багатті в казані, а значить, це прекрасна можливість зустріти весну на свіжому повітрі і поласувати чимось смачненьким на природі. До гуляшу традиційно можна подати гарнір з картоплі-пюре. Якщо немає можливості приготувати гуляш на багатті, можна використовувати звичайну газову плиту або ж духовку. В останній найкраще готувати пивний гуляш в горщиках. Готуйте страви на Пасху, це смачно.
Інгредієнти
- М'ясо (свинина або яловичина, можна взяти навпіл) - 1 кг
- Пиво темне - 500 мл
- Часник (або за смаком) - 6 зуб.
- Яблуко (солодкі сорти) - 2 шт
- Лист лавровий - 3 шт
- Перець червоний пекучий (невеликий стручок) - 1 шт
- Паприка солодка (мелена) - 2 ст. л.
- Сік томатний - 1 л
- Морква (середня) - 3 шт
- Капуста кольрабі (невелика головка) - 1/2 шт
- Цибуля ріпчаста (середня) - 3 шт
- Олія (для обсмажування)
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком