Банош "По-закарпатськи"

Банош - одна з моїх улюблених національних страв! Це дуууже смачно! Звичайно, найсмачніший банош готують на Західній Україні. Істинно чоловічі закарпатські страви! Справжній, автентичний смак. Страва готується виключно з домашніх продуктів! Категорія: Страви з сиру. Кухня: Українська.

Інгредієнти

  • Молоко (якомога жирніше) - 400 мл
  • Сметана - 500 мл
  • Крупа кукурудзяна (намагайтеся брати дуже дрібного помелу) - 200 г
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Бринза - 100 г

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

1. Доведемо до кипіння в казані 50 мл. води. Додавши молоко і сметану, доведемо до 70-80 град. отриману молочну суміш.

2. Побачивши невеликий димок (пар), додаємо крупу, невеликими порціями, ретельно помішувати. Додамо сіль і продовжуємо безупинно помішувати в одну сторону. Готуємо на середньому вогні.

3. Як тільки бачимо, що банош відмінно відділяється від стінок, страва готова!

Насипаємо в тарілки і посипаємо (обов'язково) зверху домашньою бринзою! Так само подаємо до страви тушковані в сметані гриби і злегка підсмажений бекон або шкварочки. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі