Закарпатські паленята

Закарпатські паленята - це аналог домашньої локшини. Другі страви які можуть заправлятися салом або сиром. Кухня: Українська

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 кг
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Вода - 500 мл
  • Сіль - 1 пуч.

зажарка на салі

  • Сало - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт

заправка на сирі

  • Сир - 250 г
  • Сметана - 220 г

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

З радістю ділюся з вами рецептом закарпатської страви "паленята". Це аналог домашньої локшини який можна подавати з засмажкою з сала або заправкою з сиру. Варіант з сиром відмінно підійде дітям або людям, які дотримуються дієти.

1) Просіяти порціями борошно.
2) У борошно додати 1 яйце, 1-2 щіпки солі, вливати порціями холодну воду і замісити тісто як на пельмені.
3) Розділити тісто на 3 частини.
4) Розгортати кожен колобок, товщиною 1-1.5 мм.
5) Накочується тісто на качалку, розрізаємо навпіл. Нарізаємо паленята стрічками шириною (5 мм.). Викладаємо на поверхню столу, посипаною борошном.
6) Ставимо в каструлю 4 літри води, доводимо до кипіння, солимо 1,5 ст. ложки солі.
7) Нарізати цибулю дрібними кубиками. Сало соломками.
8) Витопити жир з сала на повільному вогні приблизно 5 хвилин, закинути цибулю і смажити все разом до золотистого кольору.
9) У киплячу воду закидаємо порціями паленята. Після закипання варити на середньому вогні 5 хвилин.
10) Викладаємо на тарілки готову страву і заправляємо за смаком заправками. Смачного!

Коментарі

Дякую, сподобалося, тому спрообую. Це легше, нiж у книжцi З. Клиновецькоj "Страви й напитки на Украjнi" (репринт з вид.1913). Там галушки з картоплею, теж смачно. Читаю це видання, аби поностальгувати). Тепер буду читати ваш блог, аби приготувати. Я, до речi, спробую з кокос.борошном. Ще раз дякую))

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі