Закарпатські паленята - це аналог домашньої локшини. Другі страви які можуть заправлятися салом або сиром. Кухня: Українська
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 1 кг
- Яйце куряче - 1 шт
- Вода - 500 мл
- Сіль - 1 пуч.
зажарка на салі
- Сало - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
заправка на сирі
- Сир - 250 г
- Сметана - 220 г
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
З радістю ділюся з вами рецептом закарпатської страви "паленята". Це аналог домашньої локшини який можна подавати з засмажкою з сала або заправкою з сиру. Варіант з сиром відмінно підійде дітям або людям, які дотримуються дієти.
1) Просіяти порціями борошно.
2) У борошно додати 1 яйце, 1-2 щіпки солі, вливати порціями холодну воду і замісити тісто як на пельмені.
3) Розділити тісто на 3 частини.
4) Розгортати кожен колобок, товщиною 1-1.5 мм.
5) Накочується тісто на качалку, розрізаємо навпіл. Нарізаємо паленята стрічками шириною (5 мм.). Викладаємо на поверхню столу, посипаною борошном.
6) Ставимо в каструлю 4 літри води, доводимо до кипіння, солимо 1,5 ст. ложки солі.
7) Нарізати цибулю дрібними кубиками. Сало соломками.
8) Витопити жир з сала на повільному вогні приблизно 5 хвилин, закинути цибулю і смажити все разом до золотистого кольору.
9) У киплячу воду закидаємо порціями паленята. Після закипання варити на середньому вогні 5 хвилин.
10) Викладаємо на тарілки готову страву і заправляємо за смаком заправками. Смачного!
1) Просіяти порціями борошно.
2) У борошно додати 1 яйце, 1-2 щіпки солі, вливати порціями холодну воду і замісити тісто як на пельмені.
3) Розділити тісто на 3 частини.
4) Розгортати кожен колобок, товщиною 1-1.5 мм.
5) Накочується тісто на качалку, розрізаємо навпіл. Нарізаємо паленята стрічками шириною (5 мм.). Викладаємо на поверхню столу, посипаною борошном.
6) Ставимо в каструлю 4 літри води, доводимо до кипіння, солимо 1,5 ст. ложки солі.
7) Нарізати цибулю дрібними кубиками. Сало соломками.
8) Витопити жир з сала на повільному вогні приблизно 5 хвилин, закинути цибулю і смажити все разом до золотистого кольору.
9) У киплячу воду закидаємо порціями паленята. Після закипання варити на середньому вогні 5 хвилин.
10) Викладаємо на тарілки готову страву і заправляємо за смаком заправками. Смачного!
Коментарі
Дякую, сподобалося, тому…
Коментувати