Страви з гречки

Українські страви із вареної гречки і картоплі, з фаршу, проса та м'яса. Страви з гречкою дуже смачні. Тут ви дізнаєтеся - що можна приготувати з готової гречки в мультиварці, що можна приготувати до гречки, рецепт для дітей. Назви українських страв, які можна приготувати з гречки та проса. Готуйте і насолоджуйтеся!

Їжа в Піст - гречка, зварена з овочами, нутом і спеціями. Ароматна, ситна і смачна. Поживні самостійні страви з кабачків в ці дні. Підійде і в звичайні дні, тим хто не їсть м'яса. В нуті багато білка і він замінить його.

Інгредієнти

  • Крупа гречана (ємністю 250 мл) - 1 скл.
  • Часник - 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
  • Морква (велика) - 1 шт
  • Кабачок - 200 г
  • Нут (ємністю 200 мл, зварений заздалегідь) - 1 скл.
  • Вода - 500 мл
  • Сіль (за смаком, будь-яка, у мене морська)
  • Коріандр (мелений) - 1 ч. л.
  • Імбир (мелений) - 1 ч. л.
  • Паприка солодка (мелена) - 1 ч. л.
  • Соняшникова олія (холодного віджиму) - 3 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Доступні, нескладні в приготуванні, ситні і смачні страви з фаршу і гречки. Тефтелі курячі з гречаною крупою. Готуються в духовці майже без вашої участі. Пригощайтеся! Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Фарш курячий - 500 г
  • Крупа гречана - 100 г
  • Вода (200 + 400) - 600 мл
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції - за смаком

Якщо ви намагаєтеся харчуватися правильно, то, напевно, куряча грудка і гречка частенько бувають у вашому меню. Хочу запропонувати вам рецепт страви з курки і гречки - рулету з цих знайомих усім продуктів. У поєднанні з овочевим салатом, такий рулет стане відмінним обідом або вечерею!

Інгредієнти

  • Філе куряче - 2 шт
  • Крупа гречана (вага вже відвареної крупи) - 180 г
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Гриби (у мене лісові, але можна шапіньони) - 100 г
  • Сіль за смаком

Блюдо традиційної російської кухні, передбачає запікання в духовці. Запропонований рецепт страви з грибів адаптований для приготування "на швидку руку" - це відмінний гарнір і прекрасно може претендувати на самостійне блюдо.

Інгредієнти

  • Крупа гречана - 1 скл.
  • Вода - 400 мл
  • Печериці - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Масло вершкове - 70 г
  • Сіль - 0.5 ч. л.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2

Хочу запропонувати рецепт смачної страви - нетрадиційного овочевого салату з додаванням відвареної гречаної крупи, фети і маслин. Дуже смачний, соковитий, ситний салат. Залишати його на тривалий час або готувати про запас не рекомендую, оскільки овочі дадуть сік і салат втратить свою привабливість і смак. Ідею побачила в одній з телепередач.

Інгредієнти

салат

  • Крупа гречана (відварна) - 2 ст. л.
  • Огірок - 100 г
  • Помідор (маленькі) - 3 шт
  • Перець болгарський (будь-який, крім зеленого) - 50 г
  • Фета - 50 г
  • Маслини - 8 шт
  • Перець чорний - за смаком
  • Петрушка - 2 гіл.

заправка

  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Оцет (у мене винний) - 1/2 ст. л.
  • Бальзамик (за бажанням) - 3 краплі

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Меню можна урізноманітнити корисним сніданком. Особливість рецепту в тому, що можна готувати як солоний так і солодкий варіант. Про користь такої їжі сумніватися не доводиться. До того ж ми обійдемося без термічної обробки.

Інгредієнти

  • Йогурт - 500 мл
  • Крупа гречана - 100 г
  • Огірок - 1 шт
  • Обліпиха (будь-які фрукти, ягоди або варення) - 20 г
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Паприка солодка (спеції) - за смаком

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 3

Один із способів як залишки гарніру і ковбасних виробів перетворити на смачний і ситний перекус або повноцінну вечерю. Тісто готую виключно за рецептом знайомого кухаря, виходить завжди. Хочу запропонувати вам начинку із гречаної каші, сосисок і томатного соусу з ароматними травами. Готуйте мучні страви, вони смачні.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 400 г
  • Олія - ​​70 мл
  • Вода (тепла) - 150 мл
  • Оцет (9%, можна яблучний або рисовий) - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.

начинка

  • Крупа гречана - 1 скл.
  • Вода - 2 скл.
  • Сіль за смаком
  • Кетчуп - за смаком
  • Сосиска - 4 шт

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 16

Відмінний варіант десерту для тих, хто стежить за здоровим харчуванням! Нещодавно це блюдо подавали в нашій дивовижній шкільній їдальні в Чехії, і воно мене дуже надихнуло, тому ділюся з вами рецептом. Я впевнена - і ваші діти будуть в захваті!

Інгредієнти

  • Крупа гречана (вага сухого стану) - 200 г
  • Курага - 100 г
  • Чорнослив - 80 г
  • Ізюм - 100 г
  • Вершки - 180 мл
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Стружка кокосова - 120 г
  • Молоко - 200 мл
  • Сироп фруктовий - 5 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Апетитна гречана каша з білими степовими грибами і куркою. При бажанні це блюдо можна зробити пісним, прибравши з нього м'ясо птиці. Виходить дуже апетитно, смачно і ніжно, і, що найголовніше, час, заощаджений на готуванні, можна витратити на те, що ви любите. Пісні страви смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Курка - 750 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Гриби (в цей раз використовувала степовий білий гриб) - 700 г
  • Крупа гречана - 1,5 скл.
  • Сливки (10%) - 100 мл
  • Вода (краще використовувати гарячу кип'ячену) - 400 мл
  • Спеції (сушені трави, перець чорний червоний) - 1 ч. л.
  • Сіль (за смаком) - 1 ч. л.
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.

Час приготування: 55 хвилин

Кількість порцій: 6

Параметри приготування в мультиварці:

  1. Потужність 3000 Вт
  2. Основна програма: обсмажування (10 хвилин)
  3. Додаткова програма: гасіння (40 хвилин)

Знаєте про величезну користь гречки, але вона вже занадто набридла? Тоді цей рецепт для вас. Мій вітамінний, барвистий рецепт порадує кожного!

Інгредієнти

  • Крупа гречана (не пропарена) - 170 г
  • Буряк - 40 г
  • Цибуля ріпчаста - 80 г
  • Морква - 40 г
  • Печериці - 200 г
  • Помідор - 230 г
  • Кріп - 100 г

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Жовтень - сезон вилову коропа. Пропоную вам теплу, затишну і зігріваючу страву з риби і гречки. Я буду запікати коропа порційно з пряною гречкою, яку спочатку зварю окремо з овочами і спеціями. Гречка - вже сама по собі самостійна страва. Короп гармонійно доповнив її. Ви можете використовувати в цій страві і іншу рибу, наприклад: червону.

Інгредієнти

для гречки

  • Крупа гречана (ємність склянки 250 мл) - 1 скл.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Перець болгарський (маленький) - 1 шт
  • Оливкова олія (або соняшникова) - 1 ст. л.
  • Каррі (за смаком) - 0.5 ч. л.
  • Коріандр (за смаком) - 0.5 ч. л.
  • Перець Кайєн (за смаком) - 0.25 ч. л.
  • Сіль (за смаком) - 1 ч. л.
  • Вода (ємність склянки 250 мл) - 2 скл.

для риби

  • Короп (2 шматки ~ по 200 г) - 2 шт
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Перець Кайєн (за смаком і бажанням) - 0.25 ч. л.
  • Помідор (2 скибочки) - 1 шт
  • Оливкова олія (або соняшникова) - 2 ч. л.

для подачі

  • петрушка

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 2