Зелена гречка з йогуртом "Здоровий сніданок"

Меню можна урізноманітнити корисним сніданком. Особливість рецепту в тому, що можна готувати як солоний так і солодкий варіант. Про користь такої їжі сумніватися не доводиться. До того ж ми обійдемося без термічної обробки.

Інгредієнти

  • Йогурт - 500 мл
  • Крупа гречана - 100 г
  • Огірок - 1 шт
  • Обліпиха (будь-які фрукти, ягоди або варення) - 20 г
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Паприка солодка (спеції) - за смаком

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 3

Приготувати найсмачніше домашній йогурт тепер не проблема маючи гарне молоко і закваски. Процес дуже простий - 1. розмішати закваску в літрі молока кімнатної температури, 2. поставити ємність в термос з окропом, 3. через 6 годин поставити в холодильник на 2 години. Усе! Виходить дуууже смачний і корисний йогурт. Тепер з'єднаємо два дуже корисних продукту. З вечора в зёленую гречану крупу додамо йогурт. Перемішаємо і поставимо в холодильник.
До ранку гречка ввібрала в себе вологу йогурту і стала ніжною та м'якою, але зберегла свою форму і текстуру і, що головне, вітаміни і мікроелементи.
Тепер помиємо і почистимо перець, подрібнити його з йогуртом, додавши сіль і паприку.
Овочі можна додавати будь-які - огірок, селеру, зелень.
Інший варіант солодкий. Змішайте йогурт з улюбленими фруктами і ягодами. У мене сьогодні смородина протерта з цукром.
Починаємо збирати наш смузі. На дно викладемо йогурт з гречаною крупою. До речі при бажанні його можна збити з овочевою або ягідною частиною.
Зверху кладемо йогурт з добавками. Усе! Швидкий, корисний, легкий і смачний сніданок готовий. Доброго здоров'я!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі