Гречка з овочами і нутом

Їжа в Піст - гречка, зварена з овочами, нутом і спеціями. Ароматна, ситна і смачна. Поживні самостійні страви з кабачків в ці дні. Підійде і в звичайні дні, тим хто не їсть м'яса. В нуті багато білка і він замінить його.

Інгредієнти

  • Крупа гречана (ємністю 250 мл) - 1 скл.
  • Часник - 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
  • Морква (велика) - 1 шт
  • Кабачок - 200 г
  • Нут (ємністю 200 мл, зварений заздалегідь) - 1 скл.
  • Вода - 500 мл
  • Сіль (за смаком, будь-яка, у мене морська)
  • Коріандр (мелений) - 1 ч. л.
  • Імбир (мелений) - 1 ч. л.
  • Паприка солодка (мелена) - 1 ч. л.
  • Соняшникова олія (холодного віджиму) - 3 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Потрібно взяти високий посуд з товстим дном: вок, сотейник або, що у вас є відповідне для приготування цієї гречки. Я візьму сотейник - каструлю. Гріємо в ньому масло. У цю страву я використовую соняшникову олію холодного віджиму, можете використовувати будь-яку на ваш смак. Гріємо масло і викладаємо часникові часточки, порізані навпіл. Тримаємо часник в олії з хвилину, щоб він віддав свій аромат йому і прибираємо, викладаємо цибулю. Я порізала її тонкими півкільцями.
Коли цибуля стане золотистою і м'якою, викладаємо моркву, порізану брусочками, ріжете її як для плову. Трохи обсмажуємо її до м'якості.
Викладаємо кабачок, порізаний довільно.
Слідом - нут, зварений заздалегідь.
Обсмажуємо ще трохи, перемішуючи, і наливаємо гарячої води. Солимо до смаку і варимо хвилин 15.
Додаємо спеції мелені: коріандр, імбир, паприку солодку.
Знову все перемішуємо і викладаємо шаром гречку, розрівнюючи її. Гречка повинна бути покрита рідиною приблизно на 1 см. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь на мінімум, накриваємо кришкою і варимо до вбирання рідини. Це приблизно хвилин 15.
Відкриваємо каструлю і збираємо гречку гіркою до центру (як робиться в плові рис) і протикаємо до дна отвори паличкою або ручкою ложки або вилки. Накриваємо знову кришкою і варимо ще хвилин 10.
Все ретельно перемішуємо і під кришкою тримаємо ще хвилин 5-10. Гречка готова.
Подаємо.
Ароматно, ситно і смачно!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі