Десерт з гречки і сухофруктів

Відмінний варіант десерту для тих, хто стежить за здоровим харчуванням! Нещодавно це блюдо подавали в нашій дивовижній шкільній їдальні в Чехії, і воно мене дуже надихнуло, тому ділюся з вами рецептом. Я впевнена - і ваші діти будуть в захваті!

Інгредієнти

  • Крупа гречана (вага сухого стану) - 200 г
  • Курага - 100 г
  • Чорнослив - 80 г
  • Ізюм - 100 г
  • Вершки - 180 мл
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Стружка кокосова - 120 г
  • Молоко - 200 мл
  • Сироп фруктовий - 5 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Наливаємо воду в каструлю з гречкою і доводимо до кипіння. Варимо 3 хвилини. Відкидаємо гречку на друшляк.
Молоко доводимо майже до кипіння (обережно, щоб не втекло) і додаємо в нього сироп. Насипаємо гречку, вимикаємо вогонь і під кришкою залишаємо крупу розбухати.
В ідеалі гречка повинна увібрати все молоко. Але якщо на дні каструлі залишилося трохи молока - нічого страшного.
Всі сухофрукти нарізаємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою.
Варимо кілька хвилин, щоб вони як слід розм'якли. Потім всю воду зливаємо.
Збиваємо вершки.
У великій мисці змішуємо готову гречку, варені сухофрукти, збиті вершки, кокосову стружку і сметану. Ретельно перемішуємо.
Пробуємо і за смаком можемо додати ще сироп. Десерт закриваємо в холодильнику на кілька годин.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі