Гречка зі степовими грибами

Апетитна гречана каша з білими степовими грибами і куркою. При бажанні це блюдо можна зробити пісним, прибравши з нього м'ясо птиці. Виходить дуже апетитно, смачно і ніжно, і, що найголовніше, час, заощаджений на готуванні, можна витратити на те, що ви любите. Пісні страви смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Курка - 750 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Гриби (в цей раз використовувала степовий білий гриб) - 700 г
  • Крупа гречана - 1,5 скл.
  • Сливки (10%) - 100 мл
  • Вода (краще використовувати гарячу кип'ячену) - 400 мл
  • Спеції (сушені трави, перець чорний червоний) - 1 ч. л.
  • Сіль (за смаком) - 1 ч. л.
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.

Час приготування: 55 хвилин

Кількість порцій: 6

Параметри приготування в мультиварці:

  1. Потужність 3000 Вт
  2. Основна програма: обсмажування (10 хвилин)
  3. Додаткова програма: гасіння (40 хвилин)
Курку розморозити, порубати на шматки. Цибулю почистити і порізати півкільцями. Завантажити в мультиварку і включити режим "обсмажування". Додати соняшникову олію. Поки обсмажується, гриби помити і порізати, як вам подобається. Я нарізала довгими смужками. Після обсмажування і утворення легкого золотистого кольору і готовності цибулі додати гриби і воду, тушкувати хвилин 15, потім гречку і воду. Хвилин через 15-20 додати вершки і спеції за смаком, солити будемо перед самою готовністю або при подачі. При подачі прикрасити зеленню за бажанням. Якщо ви не бажаєте м'ясо або птицю, можете готувати без. І тоді блюдо підійде для людей на дієті або тих, хто тримає піст. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі