Якщо ви намагаєтеся харчуватися правильно, то, напевно, куряча грудка і гречка частенько бувають у вашому меню. Хочу запропонувати вам рецепт страви з курки і гречки - рулету з цих знайомих усім продуктів. У поєднанні з овочевим салатом, такий рулет стане відмінним обідом або вечерею!
Інгредієнти
- Філе куряче - 2 шт
- Крупа гречана (вага вже відвареної крупи) - 180 г
- Олія - 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 100 г
- Гриби (у мене лісові, але можна шапіньони) - 100 г
- Сіль за смаком
Куряче філе наріжте навскоси скибочками завтовшки 1 см.
Викладіть ці скибочки внахлест один на одного і злегка відбийте їх молоточком. Так вони з'єднаються в єдину масу. Зробіть такий пласт окремо з кожного філе, злегка посоліть зверху.
Розігрійте масло і злегка протушкувати в ньому нарізану цибулю і гриби. У мене були відварені заморожені лісові гриби. Можна взяти свіжі шампіньйони або гливи.
Змішайте гриби і цибулю з відвареною гречаною крупою. Гречку варіть як зазвичай, додавши трохи солі.
Начинку розділіть на 2 частини (для кожного філе). На пласт з курячого філе викладіть рівномірно начинку, розрівняйте, залишивши з одного краю 3-4 см. Згорніть рулетом. Зручніше це робити, допомагаючи собі широким ножем.
Кожен рулет загорніть у фольгу. Готуйте в пароварці 30-35 хвилин. Потім розгорніть фольгу.
Рулет наріжте на скибочки, подавайте з овочевим салатом. Якщо вам не можна гриби, або ви готуєте для дітей, то гриби можна замінити на болгарський перець, цукіні або моркву. Смачного!
Коментувати