Хочу запропонувати рецепт смачної страви - нетрадиційного овочевого салату з додаванням відвареної гречаної крупи, фети і маслин. Дуже смачний, соковитий, ситний салат. Залишати його на тривалий час або готувати про запас не рекомендую, оскільки овочі дадуть сік і салат втратить свою привабливість і смак. Ідею побачила в одній з телепередач.
Інгредієнти
салат
- Крупа гречана (відварна) - 2 ст. л.
- Огірок - 100 г
- Помідор (маленькі) - 3 шт
- Перець болгарський (будь-який, крім зеленого) - 50 г
- Фета - 50 г
- Маслини - 8 шт
- Перець чорний - за смаком
- Петрушка - 2 гіл.
заправка
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Оцет (у мене винний) - 1/2 ст. л.
- Бальзамик (за бажанням) - 3 краплі
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 2
Огірок порізати невеликими кубиками (можна зрізати шкірку). Солодкий перець (у мене червоний і жовтий, зелений не використовую, він трохи гіркуватий і жорсткіше) промити, видалити насіння і білі перегородки, нарізати кубиками.
Помідори нарізати невеликими шматочками. Додати відварену гречку, чорний перець.
Фету розкришити на невеликі шматочки. Петрушку подрібнити. Маслини нарізати кільцями. Для любителів гострого можна додати перець чилі і часник. Для приготування заправки, змішати оливкове масло, оцет, бальзамик, сіль.
Збити віночком або в невеликій баночці в емульсію. Будьте акуратніше з сіллю. Оцет можна замінити на лимонний сік. Всі овочі перемішати з гречкою, додавши заправку.
Салат готовий. Смачного!
Коментувати