Трубочки з сосискою та гречкою

Один із способів як залишки гарніру і ковбасних виробів перетворити на смачний і ситний перекус або повноцінну вечерю. Тісто готую виключно за рецептом знайомого кухаря, виходить завжди. Хочу запропонувати вам начинку із гречаної каші, сосисок і томатного соусу з ароматними травами. Готуйте мучні страви, вони смачні.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 400 г
  • Олія - ​​70 мл
  • Вода (тепла) - 150 мл
  • Оцет (9%, можна яблучний або рисовий) - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.

начинка

  • Крупа гречана - 1 скл.
  • Вода - 2 скл.
  • Сіль за смаком
  • Кетчуп - за смаком
  • Сосиска - 4 шт

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 16

Якщо у вас немає готової гречаної каші, то промиваємо крупу, заливаємо водою і варимо до готовності. Не забуваємо посолити за смаком.
Поки вариться каша готуємо тісто. Змішуємо теплу воду, масло, оцет і сіль. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно зібратися в кулю і перестати прилипати до рук. Накриваємо тісто і даємо постояти 30 хвилин.
Сосиски очищаємо від оболонки і розрізаємо на 4 частини.
Включаємо і нагріваємо духовку до 180 *. Визначаємо довжину планованих трубочок. Якщо будете робити в довжину 2х сосисок, то тісто ділимо на 8 частин. Я роблю в довжину однієї сосиски, тому ділю на 16 частин.
Кожну частину розгортаємо в пласт товщиною 1-2 мм. На край викладаємо гречку, зверху сосиску і за бажанням томатний соус класичний або з ароматними травами.
Накриваємо начинку з боків.
І закручуємо як рулет.
Перекладаємо швом вниз на змащений маслом або застелений силіконовим килимком деко. Я роблю трубочки в двох варіантах: з соусом і без. Щоб їх розрізняти, змащую трубочки яйцем і посипаю частину маком.
Готуємо трубочки в духовці 40 хвилин, до золотистого кольору.
Гаряче тісто хрустке, а після охолодження стає м'яким. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі