Один із способів як залишки гарніру і ковбасних виробів перетворити на смачний і ситний перекус або повноцінну вечерю. Тісто готую виключно за рецептом знайомого кухаря, виходить завжди. Хочу запропонувати вам начинку із гречаної каші, сосисок і томатного соусу з ароматними травами. Готуйте мучні страви, вони смачні.
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 400 г
- Олія - 70 мл
- Вода (тепла) - 150 мл
- Оцет (9%, можна яблучний або рисовий) - 1 ст. л.
- Сіль - 1 ч. л.
начинка
- Крупа гречана - 1 скл.
- Вода - 2 скл.
- Сіль за смаком
- Кетчуп - за смаком
- Сосиска - 4 шт
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 16
Якщо у вас немає готової гречаної каші, то промиваємо крупу, заливаємо водою і варимо до готовності. Не забуваємо посолити за смаком.
Поки вариться каша готуємо тісто. Змішуємо теплу воду, масло, оцет і сіль. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно зібратися в кулю і перестати прилипати до рук. Накриваємо тісто і даємо постояти 30 хвилин.
Сосиски очищаємо від оболонки і розрізаємо на 4 частини.
Включаємо і нагріваємо духовку до 180 *. Визначаємо довжину планованих трубочок. Якщо будете робити в довжину 2х сосисок, то тісто ділимо на 8 частин. Я роблю в довжину однієї сосиски, тому ділю на 16 частин.
Кожну частину розгортаємо в пласт товщиною 1-2 мм. На край викладаємо гречку, зверху сосиску і за бажанням томатний соус класичний або з ароматними травами.
Накриваємо начинку з боків.
І закручуємо як рулет.
Перекладаємо швом вниз на змащений маслом або застелений силіконовим килимком деко. Я роблю трубочки в двох варіантах: з соусом і без. Щоб їх розрізняти, змащую трубочки яйцем і посипаю частину маком.
Готуємо трубочки в духовці 40 хвилин, до золотистого кольору.
Гаряче тісто хрустке, а після охолодження стає м'яким. Смачного!
Коментувати