Курячі тюфтелі з гречкою

Доступні, нескладні в приготуванні, ситні і смачні страви з фаршу і гречки. Тефтелі курячі з гречаною крупою. Готуються в духовці майже без вашої участі. Пригощайтеся! Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Фарш курячий - 500 г
  • Крупа гречана - 100 г
  • Вода (200 + 400) - 600 мл
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції - за смаком
Гречану крупу ретельно промити, залити крутим окропом (200 мл) і прикрити ємність з крупою кришкою. Залишити на ніч для набухання. На ранок гречка ввібрала всю рідину і готова до подальшого готування. Звичайно, можна гречану крупу просто відварити.
До курячого фаршу додати подрібнену (можна натерти на тертці) ріпчасту цибулю, крохмаль (кукурудзяний або картопляний), гречану крупу. Посолити, приправити фарш вашими улюбленими спеціями (я використовую Адигейську сіль). Ретельно перемішати фарш. Відставити в сторону хвилин на 10-15.
Рослинну олію розігріти в сковороді, всипати борошно і обсмажити борошно до карамельного кольору, постійно помішуючи (вогонь середній). Влити гарячу воду (400 мл) і варити соус хвилини 3-4 (весь час мішати соус віночком, щоб не залишилося борошняних грудочок). Соус посолити, приправити вашими улюбленими спеціями.
З фаршу сформувати тюфтелі потрібного вам розміру. Викласти їх в відповідну форму для запікання.
Залити тюфтелі соусом. Форму щільно закрити фольгою.
Запікати тюфтелі в заздалегідь розігрітій до 190 ° С духовці 30-35 хвилин (враховуйте особливості вашої техніки). Потім духовку вимкнути і залишити в ній форму з тюфтельками ще на півгодини. Все готово! Подавати тюфтелі з салатом зі свіжих овочів.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі