Страви в духовці

Смачні і гарячі, дієтичні і пісні, другі і перші, рибні, м'ясні і овочеві страви запечені в духовці з кабачків, рецепти з курячого фаршу запечені, з курячого філе і брокколі, з молодої і тертої картоплі, з телятини і баранини, з баклажанів, з гречки і грибів, з свинячої печінки, з хека і шампіньйонів, філе індички, із свинини і гарбуза, з філе курки, з коропа і кролика, з лосося і капусти, з ляща і лаваша, з овочів і рису, з риби скумбрії, з творогу і яловичини. Оригінальні і прості, корисні і легкі, солодкі і швидкі страви у духовці з фаршем і м'ясом, без мяса з сиром, з беконом. Що приготувати з фаршу в духовці, в глиняному посуді. Готуйте і насолоджуйтеся!

Дуже люблю запечену скумбрію за цим рецептом. Завдяки соусу скумбрія виходить дуже смачною, соковитою, ароматною і апетитною. Для приготування потрібно зовсім небагато часу. Однозначно рекомендую готувати страви з риби скумбрії.

Інгредієнти

  • Скумбрія - 2 шт
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Сіль - 2 пуч.
  • Соєвий соус - 70 г

Оджахурі - рецепт страви з картоплі і м'яса свинини, де м'ясо з картоплею перетворюється в соковите ароматне блюдо. Зроблене в кеци - традиційний спосіб приготування і подачі грузинської страви. На відміну від сковороди, де м'ясо зазвичай обсмажується і тушкується, в глиняній - зберігаються м'ясні соки, аромат спецій і зверху блюдо красиво запікається. Оджахурі готується з будь-яких сортів м'яса. Я буду сьогодні робити свинину в духовці на кеци. При такому способі обробки всі інгредієнти тушкуються у власному соку. Рівномірно пропікаються і обмінюються ароматами. Коротше кажучи: "ЦЕ ДУЖЕ СМАЧНО"! Кухня: Грузинська. Страви зі свинини - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Свинина (м'якоть) - 600 г,
  • Оцет (винний або виноградний) - 40 мл
  • Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Соняшникова олія (нерафінована, холодного віджиму) - 1 ст. л.
  • Картопля - 6 шт
  • Помідор (або 2 великих) - 4 шт
  • Соус (у мене Грузинський) - 4 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 2

Карасі, запечені в духовці зі сметаною і цибулею! Спробуйте приготувати ці смачні страви з риби.

Інгредієнти

  • Карась - 4 шт
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Приправа (для риби)
  • Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
  • Масло рослинне
  • Сметана - 200 г
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно (для панірування)

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Відпочинемо від маринадів? Меду, кетчупу і масла? Сої теж нам не треба! Буде курка прекрасна! Хто спробує, той скаже, що смачніше не буває! Рецепт курки в духовці, приготуйте, це смачно. Страви з курки - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Курка (до 1,5 кг бажано) - за смаком
  • Сіль (без гірки, краще середній помол, в розрахунку на 0,5 кг ваги курки) - 1 ч. л.
  • Спеції (улюблені) - за смаком
  • Картопля - за смаком

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Що за курочка така! Ніжна і золота. Рецепт курки в духовці! На губах буквально тане! Смачна вечеря обіцяє! Ну а може і обід! В "рукаві" її секрет!

Інгредієнти

  • Курка (будь-які частини курки (в цей раз у мене гомілки)) - 1 кг
  • Кетчуп - 4 ст. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Майонез - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста (1 велика, або 2 середні цибулини) - 2 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Базилік (я ще трохи улюблених спецій і паприки додаю) - 1/2 ч. л.
  • Олія - ​​за смаком

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 5

Молода картопля приготовона в духовці з ароматом копченостей, доповнена смаком зеленої цибулі та краплею часнику. Такий рецепт можна використовувати не тільки як гарнір але і самостійне блюдо. Простий рецепт нехитрої страви з картоплі нашвидкоруч, який ви точно захочете повторити хоч раз приготувавши.

Інгредієнти

  • Картопля - 600 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Сіль за смаком
  • Ковбаса - 50 г
  • Цибуля зелена - 20 г
  • Кріп - 20 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Олія - ​​2 ст. л.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 4

Приготувала курочку в горіховій паніровці з додаванням гранатового соусу. Просто імпровізація, але дуже вдала. Скоринка вийшла досить щільна, до горіхового аромату додався приємний кисло-солодкий присмак гранатового соусу, а під скоринкою м'яке ніжне м'ясо. Нам смак припав до душі, сподіваюся цей рецепт курки в духовці сподобається і вам.

Інгредієнти

маринад

  • Томатна паста - 4 ст. л.
  • Бальзамик (бальзамічний оцет) - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Суміш перців (або чорний мелений перець) - за смаком

панірування

  • Масло вершкове - 50 г
  • Соус (гранатовий) - 2 ст. л.
  • Горіхи волоські - 1/2 скл.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Крохмаль картопляний - 2 ст. л.

курка

  • Стегно куряче - 4 шт

Час приготування: 210 хвилин

Кількість порцій: 4

Молода картопля з ніжним курячим філе і ароматними спеціями під сиром - майже без масла і ніякого смаження - швидко, смачно і легко! Готуйте страви з курячого філе і картоплі в духовці, це смачно. Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Картопля (молода 400 гр.) - 3 шт
  • Філе куряче (грудка) - 400 г
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Сир твердий (частіше готую з Сулугуні) - 50 г
  • Сіль за смаком
  • Каррі - 1 пуч.
  • Паприка солодка - 1 пуч.
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Коріандр (мелений) - 1 пуч.
  • Хмелі-сунелі - 1 пуч.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 2

Пропоную приготувати неймовірно смачні картопляні ковбаски зі свининою. Такі ковбаски в духовці виходять дуже соковитими, ситними і вигідно відрізняються за ціною. Домашня картопляна ковбаса є в кухнях багатьох слов'янських (та й не тільки) народів - литовської, білоруської, української, польської... Звичайно, у кожної свої нюанси, але суть одна і та ж - свинячі кишки фарширують картоплею або картоплею з додаванням м'яса. Гарячі страви з картоплі на сковороді дуже смачні.

Інгредієнти

  • Картопля - 1.5 кг
  • Грудинка (свиняча) - 500 г
  • Часник - 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста - 5 шт
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Лист лавровий - 1 шт
  • Кишки (3 метри) - 1 шт

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 5

Просто, смачно, красиво. Для більшої соковитості цибулю можна обсмажити або додати в фарш розтоплене вершкове масло. Готуйте дієтичні страви, вони корисні.

Інгредієнти

  • Філе рибне (у мене судак) - 1 кг
  • Хліб (для тостів) - 5 ск.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Кріп - 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Масло рослинне
  • Кунжут (для панірування)
  • Вода

Дуже ароматні страви з картоплі нашвидкоруч, для тих, хто дотримується правильного харчування. Особливість полягає в наборі прянощів, які надають неймовірний аромат. Можна навіть на дієті. Готуйте другі страви, це смачно!

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Базилік - 1 г
  • Майоран - 1 г
  • Кмин - 1 г
  • Шавлія - ​​1 г
  • Орегано - 1 г
  • Розмарин - 1 г

Час приготування: 30 хвилин