Молода картопля з ніжним курячим філе і ароматними спеціями під сиром - майже без масла і ніякого смаження - швидко, смачно і легко! Готуйте страви з курячого філе і картоплі в духовці, це смачно. Страви в духовці - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Картопля (молода 400 гр.) - 3 шт
- Філе куряче (грудка) - 400 г
- Олія - 1 ст. л.
- Сир твердий (частіше готую з Сулугуні) - 50 г
- Сіль за смаком
- Каррі - 1 пуч.
- Паприка солодка - 1 пуч.
- Перець чорний (мелений) - за смаком
- Коріандр (мелений) - 1 пуч.
- Хмелі-сунелі - 1 пуч.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 2
Картоплю добре миємо й разом з молодою шкіркою нарізаємо кубиком 1x1 см.
Додаємо до нарізаною картоплі 1 ст. л. рослинного масла, спеції і сіль, гарненько перемішуємо.
Філе нарізаємо кубиком в розмір картоплі.
Все з'єднуємо, перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. Я використовую прозору каструльку з кришкою для СВЧ. Розподіляємо картоплю з куркою в формі, накриваємо кришкою (якщо її немає - фольгою), готуємо в заздалегідь розігрітій духовці 200 градусів - 50 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу, дістаємо форму з духовки, акуратно відкриваємо кришку, злегка перемішуємо вміст і зверху посипаємо заздалегідь натертим сиром. Без кришки відправляємо форму знову в духовку хвилин на 5.
Молода пікантна картопелька з курочкою готова, при подачі можна додати сметану, ще сир і свіжу зелень. Смачного!
Коментувати