Соковите оджахурі на кеци

Оджахурі - рецепт страви з картоплі і м'яса свинини, де м'ясо з картоплею перетворюється в соковите ароматне блюдо. Зроблене в кеци - традиційний спосіб приготування і подачі грузинської страви. На відміну від сковороди, де м'ясо зазвичай обсмажується і тушкується, в глиняній - зберігаються м'ясні соки, аромат спецій і зверху блюдо красиво запікається. Оджахурі готується з будь-яких сортів м'яса. Я буду сьогодні робити свинину в духовці на кеци. При такому способі обробки всі інгредієнти тушкуються у власному соку. Рівномірно пропікаються і обмінюються ароматами. Коротше кажучи: "ЦЕ ДУЖЕ СМАЧНО"! Кухня: Грузинська. Страви зі свинини - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Свинина (м'якоть) - 600 г,
  • Оцет (винний або виноградний) - 40 мл
  • Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Соняшникова олія (нерафінована, холодного віджиму) - 1 ст. л.
  • Картопля - 6 шт
  • Помідор (або 2 великих) - 4 шт
  • Соус (у мене Грузинський) - 4 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 2

М'ясо потрібно нарізати на шматки і замаринувати в винному оцті на 1 годину. Винний оцет можна замінити виноградним.
М'ясо замаринувалося. Перед відправкою в духовку м'ясо потрібно обсмажити з цибулею і перцем, щоб не перетворити все "в кашу".
Обсмажуємо м'ясо на сковороді, додавши трохи олії соняшникової (якщо у вас зовсім немає сала на м'ясі), потім викладаємо цибулю і перець болгарський. В кінці солимо за смаком, можна поперчити, якщо у вас соус для цієї страви недостатньо гострий. У мене соус "Грузинський", в ньому досить всіх спецій і гостроти.
Я буду робити блюдо в духовці на кеци. Кеца - це своєрідний керамічний посуд для запікання, схожий на невелику сковорідку. Кількість страв, які можна приготувати в ній, насилу піддається підрахунку. Велика кількість варіантів пов'язано з тим, що кеци можна ставити як в піч, так і в духовку. У кеці можна випікати хліб, смажити рибу, птицю або хачапурі. Викладаємо зі сковороди м'ясо в кеци. Нарізаємо картоплю часточками і помідори.
На м'ясо укладаємо помідори і картоплю, зверху-соус. Ставимо у духовку до готовності страви. У мене пішло 40 хвилин при т-180 С. Орієнтуйтеся по своїй духовці. У процесі можна перемішати.
Готово. Слід пам'ятати що м'ясо, зроблене в глиняної кеци, доходить ще кілька хвилин після зняття з вогню або з духовки. Кеци довго тримають температуру.
Подаємо, присипавши петрушкою. Я поклала листочки базиліку.
Їмо. Це дуже смачно. Оджахурі - грузинський рецепт, завдяки якому можна побалувати своїх дорогих і близьких простою і смачною їжею. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі