Приготувала курочку в горіховій паніровці з додаванням гранатового соусу. Просто імпровізація, але дуже вдала. Скоринка вийшла досить щільна, до горіхового аромату додався приємний кисло-солодкий присмак гранатового соусу, а під скоринкою м'яке ніжне м'ясо. Нам смак припав до душі, сподіваюся цей рецепт курки в духовці сподобається і вам.
Інгредієнти
маринад
- Томатна паста - 4 ст. л.
- Бальзамик (бальзамічний оцет) - 1 ст. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Суміш перців (або чорний мелений перець) - за смаком
панірування
- Масло вершкове - 50 г
- Соус (гранатовий) - 2 ст. л.
- Горіхи волоські - 1/2 скл.
- Паприка солодка - 1 ч. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Крохмаль картопляний - 2 ст. л.
курка
- Стегно куряче - 4 шт
Час приготування: 210 хвилин
Кількість порцій: 4
Не фотографувала процес приготування маринаду, просто опишу. У невеликій ємності змішую томатну пасту, бальзамічний оцет, сіль, паприку і чорний мелений перець. Обмазую курячі стегна і залишаю маринуватися. Досить 2-х годин, цей час включила в "час приготування".
Волоські горіхи, попередньо промиті і прожарені в мікрохвильовці або на сковороді (кому як зручніше) розмелюю, але не до муки. Вершкове масло розм'якшила в мікрохвильовій печі (якщо масло розтопили, то дайте йому охолонути, щоб панірування трималася на курці).
Все змішую в окремій ємності, виходить маса схожа на густу сметану.
Викладаю панірувальну суміш на шматки курки, потім укладаю шматки в ємність для запікання, можна це зробити і відразу в ємності. Оскільки я використовую кераміку, то ставлю в холодну духовку, доводжу температуру до 200 градусів і запікаю 30 - 35 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.
Ось і готово, вийшла апетитна щільна горіхова скоринка і ніжне куряче м'ясо під нею. Рецепт курки в духовці.
Смачного!
Коментувати