Молода картопля в духовці

Молода картопля приготовона в духовці з ароматом копченостей, доповнена смаком зеленої цибулі та краплею часнику. Такий рецепт можна використовувати не тільки як гарнір але і самостійне блюдо. Простий рецепт нехитрої страви з картоплі нашвидкоруч, який ви точно захочете повторити хоч раз приготувавши.

Інгредієнти

  • Картопля - 600 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Сіль за смаком
  • Ковбаса - 50 г
  • Цибуля зелена - 20 г
  • Кріп - 20 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Олія - ​​2 ст. л.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 4

Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружечками і складаємо в глибоку миску. Заливаємо розтопленим вершковим маслом і додаємо сіль. На дрібній тертці натираємо невеликий шматочок копченої ковбаси, що додасть смачний аромат нашої страві. Додаємо до картоплі разом з нарізаним кропом і добре перемішуємо. Викладаємо картоплю в форму для духовки і відправляємо запікатися при 220 градусах на 30-40 хвилин. Якщо хочете швидше - накрийте кришкою або фольгою. Без накривання картопля залишиться більш твердою і більш підсмаженою зверху. Змішайте роздавлений зубчик часнику з подрібненою зеленою цибулею та олією. Полийте ароматної сумішшю молоду картоплю відразу як дістанете деко з духовки. Подавати до столу гарячим як гарнір або як самостійне блюдо. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі