Молода картопля приготовона в духовці з ароматом копченостей, доповнена смаком зеленої цибулі та краплею часнику. Такий рецепт можна використовувати не тільки як гарнір але і самостійне блюдо. Простий рецепт нехитрої страви з картоплі нашвидкоруч, який ви точно захочете повторити хоч раз приготувавши.
Інгредієнти
- Картопля - 600 г
- Масло вершкове - 75 г
- Сіль за смаком
- Ковбаса - 50 г
- Цибуля зелена - 20 г
- Кріп - 20 г
- Часник - 2 зуб.
- Олія - 2 ст. л.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4
Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружечками і складаємо в глибоку миску. Заливаємо розтопленим вершковим маслом і додаємо сіль. На дрібній тертці натираємо невеликий шматочок копченої ковбаси, що додасть смачний аромат нашої страві. Додаємо до картоплі разом з нарізаним кропом і добре перемішуємо. Викладаємо картоплю в форму для духовки і відправляємо запікатися при 220 градусах на 30-40 хвилин. Якщо хочете швидше - накрийте кришкою або фольгою. Без накривання картопля залишиться більш твердою і більш підсмаженою зверху. Змішайте роздавлений зубчик часнику з подрібненою зеленою цибулею та олією. Полийте ароматної сумішшю молоду картоплю відразу як дістанете деко з духовки. Подавати до столу гарячим як гарнір або як самостійне блюдо. Смачного!
Коментувати