Курка з картоплею "Все геніальне-просто!"

Відпочинемо від маринадів? Меду, кетчупу і масла? Сої теж нам не треба! Буде курка прекрасна! Хто спробує, той скаже, що смачніше не буває! Рецепт курки в духовці, приготуйте, це смачно. Страви з курки - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Курка (до 1,5 кг бажано) - за смаком
  • Сіль (без гірки, краще середній помол, в розрахунку на 0,5 кг ваги курки) - 1 ч. л.
  • Спеції (улюблені) - за смаком
  • Картопля - за смаком

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Тушку курки обдаємо окропом!
Добре просушути.
Ретельно натираємо курку сіллю, а всередині-сіллю зі спеціями. (Спеції тільки всередині! Щоб курка не підгорала під час запікання) Друзі, хто знайомий з методом такого засолювання той знає, що курку краще вибирати до півтора кг, звичайно можна і більше, тільки відповідно збільшуємо час соління і запікання. Солі ми беремо в розрахунку 1 ч. л без гірки на півкіло курки. У мене в цей раз пташка була 1,5кг, тому я використовувала 2,5-3 ч. л солі середнього помолу без гірки. Треба пам'ятати, що зовсім дрібна сіль ще й більш солона іноді трапляється.
Кладемо курку в посуд, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник мінімум на 24 години, так вона може стояти до 70 годин максимум (залежить від ваги) у мене золота середина, досить приблизно 30-35 годин (на таку вагу) якщо буде виділятися сік- його треба зливати.
Потім курку добре обсушити рушником (паперовим і т. і.), деко застелити пергаментом, викласти птицю і обкласти невеликою картоплею (я цибулю ще кидаю іноді цілу 1-2шт)
Ставимо спочатку блюдо в розігріту 220% духовку на 20 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180% і запікаємо ще 40 хвилин (у мене часу більше знадобилося), дивіться за своїми духовкою і вазі птиці, тільки не пересушити. Коли буде виділятися прозорий сік-значить готова. В кінці я поливаю картоплю з куркою жиром, який скупчився, для глянцю.
Блюдо готове.
Дуже соковита, ніжна курка виходить з ароматною картоплею. Смачний рецепт курки в духовці.
Птах після приготування таким способом має злегка рожевий відтінок м'яса (чим то на копчену схожа за кольором. Настільки м'яка, що можна кісточки не помітити, і тонка хрустка скоринка зовні. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі