Страви з м'яса

Грузинські і закарпатські, польські і українські, перші і другі, оригінальні і основні, прості і порційни, легкі і гарячі, ресторанні і святкові, холодні і цікаві, швидкі і фірмові, смачні страви та закуски з рубленого, меленого і запеченого, з козячого м'яса свинини і акули, індика і овочів, індички і тіста, кролика і кабана, козулі і качки, кроля і лося, мідій і лосося, оленя і птиці, яловичини, з картоплі і гарбуза, гуляш на сковороді і в мультиварці, рецепти з м'ясом свинина, основна страва на кожен день. Запечені м'ясні страви зі свинячого і оленячого м'яса, з диких тварин, блюда і рецепти приготування страв з м'яса, смаженого дрібними шматками, у мультиварці. Для того, щоб страви із м'яса вийшли дійсно смачними, необхідно правильно підходити до вибору м'яса і дотримуватися деяких правил. Тут ви дізнаєтеся що можна приготувати з мяса. Готуйте і насолоджуйтеся!

Спосіб приготування цієї страви з м'яса практично не відомий в Україні, але досить поширений в Мексиці і на півдні США. Набір продуктів самий нехитрий, але основний смак формується під впливом вогню і диму. Важливо, що тут використовується саме полум'я, а не вугілля: в жаровні горять дрова, а на вогні смажиться м'ясо. Кухня: Мексиканська

Інгредієнти

  • М'ясо (м'ясо годиться будь-яке, у мене було асорті зі свинини і яловичини.) - 2 кг
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 7

Виявляється, у вугільному грилі можна не тільки смажити, але ще і запікати. Як це робиться, найкраще показати на грецькому рецепті клефтіко. В основі цієї страви з м'яса лежить приготування м'яса під багаттям, який прогорає. А що, як не живий жар від вугілля максимально наблизить нас до цієї технології? М'ясо виходить дуже м'яким і вільно розбирається виделкою без допомоги ножа. Кухня: Грецька

Інгредієнти

  • Баранина - 1500 г
  • Морква - 3 шт
  • Перець болгарський - 3 шт
  • Зелень - 1 пуч.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Спеції
  • Часник - 10 зуб.

Час приготування: 150 хвилин

Кількість порцій: 5

Ми вирішили зібратися і що-небудь приготувати на вогні. Зрозуміло, перший вибір шашлик. І тут починається розбрід - "мені шашлики можна". Одному не можна шашлик, інакше можна але форму втрачати не хочеться. Тобто теж не можна. Розбрід і страждання припинилися коли згадали, що ми взагалі робимо здорову їжу, а рецепти шашлику з курячої грудки - цей варіант влаштовує всіх. Зрештою жоден самурай не висловив своє заперечення. Кухня: Японська. Страви з курки дуже смачні.

Інгредієнти

  • Соєвий соус (соус теріякі) - 200 г
  • Грудка куряча - 1000 г
  • Кунжут (смажений) - 100 г

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

У збірниках рецептур для підприємств громадського харчування існує поділ на 3 колонки: I - преміум (ресторани) II - середня (кафе, бари) III - економ (столові). Цей гуляш я готувала по середній колонці. При необхідності ви можете зробити цю страву з м'яса самі. Кухня: Угорська

Інгредієнти

  • М'ясо (у мене свиняча шийка) - 441 г
  • Жир (тваринний жир: вершкове або топлене масло, смалець) - 21 г
  • Цибуля ріпчаста - 72 г
  • Пюре томатне - 45 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 15 г
  • Лист лавровий - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 110 хвилин

Кількість порцій: 3

В інтернеті є рецепти лазаньї. Вони хороші! Але мені не вистачило деталей: червоного вина, селери, базиліка... з ними смак заграє зовсім по-іншому. Я часто готую її на сімейні свята, адже улюблених хочеться балувати найкращим. Кухня: Італійська. Страви з фаршу - категорія рецепту.

Інгредієнти

Для соусу "Болоньєзе"

  • Фарш м'ясний (свинина + яловичина 1: 1) - 600 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Морква (середня) - 1 шт
  • Селера черешкова - 150 г
  • Томати протерті (вага брутто - 590 гр) - 500 г
  • Вино червоне сухе - 300 мл
  • Базилік (1 пучок) - 25 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Цукор (в самому кінці, якщо здається, що соус кислуватий.) - за смаком

Для соусу "Бешамель"

  • Молоко - 800 мл
  • Масло вершкове - 80 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 80 г
  • Горіх мускатний (1/3 ч.л.)
  • Сіль (1/2 ч.л.)

інше

  • Лазанья - 250 г
  • Пармезан - 400 г
  • Оливкова олія (для смаження) - за смаком

Час приготування: 140 хвилин

Кількість порцій: 8

Шпондер - це грудинка, подчерёвок, бекон запечені в духовці або в печі. Дуже популярний на Західній Україні, подається з яєчнею, в холодному або гарячому вигляді. Особливість шпондером полягає в тому, що це дієтичне сало, як би парадоксально це не звучало. У свинячому салі містяться легкозасвоювані людським організмом і дуже корисні жирні кислоти, які втрачають свої властивості навіть після термічної обробки. В ході довгого запікання велика частина жиру залишає м'ясо і випаровується, а на виході виходить смачний і злегка сухуватий дієтичний продукт. Також, в салі мало вуглеводів і білка, що теж корисно з дієтичної точки зору, оскільки такий продукт навіть при частому вживанні невеликими порціями не дозволяє погладшати, але при цьому добре насичує за рахунок великої калорійності. Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Грудинка (грудинка, подчерёвок, бекон вагою від 1 кг) - 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Часник - 7 зуб.
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Паприка солодка (або будь-які інші спеції) - 1 ч. л.
  • Гірчиця (гірчиця в зернах) - 1 ст. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Лист лавровий - 4 шт