Перший раз я спробував це блюдо в кінці 90-х. (Були такі ларёчкі, які торгували китайською їжею. Чому зникли - не знаю. Було цікаве і різноманітне меню. Швидко і смачно. Як в американських фільмах. Їжа в коробочках, палички для їжі окремо давали. Ідеш додому - прикупив по дорозі і вечір вільний. краще шаурми. Ось назва і запам'яталася. Виявляється справжній і дуже відомий рецепт страви з м'яса на сковороді, канонізований в Китаї.) Ось спробував приготувати сам. (Полазив по інету, почитав різні рецепти. На правильний рецепт не претендую, скажімо так - невеликий мікс. Вийшло смачно, а там вам вирішувати. Кухня: Китайська
Інгредієнти
- Грудинка (Свиняча грудинка.) - 1 кг
- Соєвий соус (пів склянки. Соус нормальний, не легкий.) - 125 мл
- Вино біле сухе (в ідеалі Шаосін але можна спокійно замінити Хересом) - 250 мл
- Олія кунжутна (я брав темне, воно більш ароматне.) - 3 ст. л.
- Цукор (в деяких рецептах вказують коричневий) - 3 ст. л.
- Часник - 5 зуб.
- Імбир (4-5 см.) - 1 шт
- Цибуля ріпчаста (невелика) - 1 шт
- Перець червоний пекучий (1 великий або 2-4 маленьких) - 1 шт
- Лист лавровий - 2 шт
- Аніс (бадьян, 3 зірочки, за смаком. Але без нього - нікуди.) - 3 шт
- Кориця (паличка) - 1 шт
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 6