Страви з риби

Холодні і гарячі, дієтичні і пісні, святкові і банкетні, перші і другі, дешеві і легкі, італійські і українські, корисні, новорічні і нові, оригінальні і основні, смачні і цікаві страви із риби. Страви і закуски, рецепти з філе вареної і білої, живої і мороженої, червоної і запеченої, копченої і красної, припущеної і смаженої, свіжої і сирої, тушкованої риби в українській кухні, запечені в духовці, для дітей і в мультиварці, в ресторанах, для немовлят. Страви з риби хек і скумбрії, короп і білий амур, лящ і лин, мойва і пангасіус, сом і скумбрія, з горбуші, пеленгас і путасу, з голови морської риби і коропа, з картоплі та морепродуктів, з ікри річкової риби, з масляної риби і окуня, з осетрових риб, сьомги і тріски, з тунця, хека та морських продуктів. Страви із відварної риби насичують організм білками, жирами, вітамінами і легко засвоюються організмом людини. Тут ви дізнаєтеся що приготувати з консервованою і червоною рибою, як приготувати дієтичну рибу. Рибні страви, блюда та закуски, риба під соусом, рецепти страв з риби, технологія приготування і презентація. Готуйте і насолоджуйтеся!

Не стандартний спосіб приготування страви з риби скумбрії який підійде до будь-якого гарніру.

Інгредієнти

  • Скумбрія - 2 шт
  • Томати протерті - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 4 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець Кайєн - за смаком
  • Томатна паста - 1 ч. л.
  • Апельсин - 1 шт

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 5

Пропоную дуже смачний пивний кляр. Він виходить хрусткий і риба в ньому неймовірно смачна. Страви з риби дуже смачні.

Інгредієнти

  • Хек (можна взяти іншу рибу) - 500 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сіль - 3 ч. л.
  • Пиво світле / Пиво - 150 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно - 100 г
  • Перець чорний - за смаком

В тихому океані водиться два види палтуса: сінекорий і білокорий. Білокорий палтус трохи сухуватий, тому я його приготував в пряному маслі. Страви з риби - категорія рецепта.

Інгредієнти

  • Палтус (філе) - 500 г
  • Масло оливкове
  • Масло вершкове - 100 г
  • Прянощі - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Для любителів червоної рибки. Так, калорійно, але дуже смачно. Готуйте страви з риби. Кухня: Італійська

Інгредієнти

  • Паста - 80 г
  • Лосось - 130 г
  • Сливки (пармалат 23%) - 100 мл
  • Сир блакитний - 25 г
  • Пармезан (тертий) - 10 г
  • Масло вершкове - 8 г

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 1

Ця страва з риби для тих, хто любить рибу і морепродукти. Ніжні смачні биточки з риби з ароматом паприки і з начинкою з моцарелли сподобаються вам і вашим близьким.

Інгредієнти

  • Філе рибне (філе минтая без шкіри і кісток) - 400 г
  • Батон (вага замочених в молоці і віджатих скибочок батона) - 50 г
  • Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт
  • Масло вершкове (масло кімнатної температури) - 50 г
  • Олія - ​​5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Перець білий - за смаком
  • Моцарелла
  • Сухарі панірувальні / Панірування
  • Молоко - 100 мл

Час приготування: 60 хвилин

Господа і дами, пропоную на ваш розгляд страву з риби - рецепт тріски з медом і цибулею. Натрапив в якомусь журналі. Кількість меду спочатку здивувало. Вирішив спробувати приготувати. Дуже цікавий смак виходить. Майже риба під маринадом, але скажімо так - в іншому стилі. Прекрасна як в гарячому (друга страва з відвареною картоплею наприклад) так і в холодному вигляді як закуска. Думаю тріску може прекрасно замінити будь-яка біла, не кістлява риба.

Інгредієнти

  • Тріска (у мене було філе) - 600 г
  • Цибуля-порей (біла частина) - 200 г
  • Вино біле сухе (60-80 мл) - 70 мл
  • Мед (ось тут я трохи здивувався. (Зважив на терезах 125 гр. мед рідкий)) - 0.5 скл.
  • Сметана (була 15%) - 200 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Часник - 3 зуб.
  • Олія - ​​6 ст. л.
  • Масло вершкове - 2 ч. л.
  • Соєвий соус (за смаком) - 5 ст. л.
  • Кріп - 1 пуч.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 2

Ця страва - гастрономічне посвячення моєї доньці Ользі і зятю Михайлу, які живуть в німецькому місті Ерланген. Звідти вони прислали мені рецепт приготування макрелі. За цим рецептом я готував вирощену в розпліднику форель. Нарешті, попалася дуже пристойна скумбрія. На відміну від базового рецепта страви з риби скумбрії, м'який сир у мене був той, що попався під руку: грузинський сулугуні. Так що страва з сиру в моєму виконанні вийшла трохи космополітичною. Аби смачно!

Інгредієнти

  • Скумбрія - 2 шт
  • Сир твердий - 100 г
  • Сир сулугуні - 100 г
  • Чебрець (гілочки) - 4 шт
  • Оливки зелені - 10 шт
  • Оливки чорні - 10 шт
  • Перець чорний (горошини, у мене не просто чорний перець, а перець кубеба, але можна замінити звичайним чорним) - 10 шт
  • Сіль за смаком
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 4

Ароматний маринад в грецькому стилі і швидка обжарка філе тунця - ось секрет успіху цієї страви з тунця!

Інгредієнти

  • Тунець (2 філе по 125 г) - 250 г
  • Орегано - 0.5 ч. л.
  • Чебрець - 0.25 год. л.
  • Перець чорний - 0.25 год. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 2

По суті, це рибні консерви, багатьма улюблені, тільки домашні - в рази смачніше. Причому, універсальні - і гаряче, і закуска. Готуйте пісні страви з риби частіше. Пригощайтеся.

Інгредієнти

  • Короп (стейки, 6 шт.) - 900 г
  • Морква (велика) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - за смаком
  • Олія - ​​за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор ( "під ніж") - 1 ч. л.
  • Спеції (чорний, запашний і рожевий перець, гвоздика, лавровий лист) - за смаком

Час приготування: 100 хвилин

Кількість порцій: 4

Червоний окунь - дуже смачна рибка! Цей рецепт страви в духовці з риби - дуже простий для приготування такої рибки! Готуйте дієтичні страви, вони корисні.

Інгредієнти

  • Окунь морський (великий) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Лимон - 1 шт
  • Петрушка - 4 гіл.
  • Кріп - 4 гіл.
  • Сіль (за смаком) - 1 ч. л.
  • Перець чорний (за смаком) - 1 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Ми приготуємо повноцінну швидку вечерю яка буде корисною завдяки запеченої картоплі і рибі. Скумбрія - одна з найбільш корисних і смачних риб, рецептів приготування якої безліч! Але саме запечена скумбрія - мій фаворит! Так само я покажу як обробити скумбрію на філе. Багато з вас роблять вдома смажену картоплю на сковороді, багато людей її люблять. Але я запевняю вас запечена в духовці картопля виграє тим, що вона корисніша і її швидше готувати. Про запечену рибу я і говорити не буду, кожен знає як це смачно. Скажу тільки що за моїм рецептом риба вийде не сухою, дуже ароматною і апетитною! Готуйте страви з картоплі, це смачно.

Інгредієнти

скумбрія запечена

  • Скумбрія - 2 шт
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Олія - ​​4 ст. л.
  • Порошок часниковий - 1 ч. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль за смаком

картопля запечена

  • Картопля - 7 шт
  • Олія - ​​5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Приправа (в приправу для картоплі входять: часник сушений, коріандр, паприка солодка, цибуля сушена, кріп, майоран.) - за смаком

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 8

Купила з нагоди стейки осетра. Ніколи не пробувала цю благородну рибу. Щоб оцінити смак, вирішила познайомитися з нею просто посмаживши стейки на сковороді. Все інше: соуси, гарніри та інше буду робити, якщо знову з'явиться можливість. Готуйте страви на день народження з риби.

Інгредієнти

  • Риба (стейки осетра) - 1 шт
  • Сіль - 1 пуч.
  • Перець чорний - 1 пуч.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
  • Крохмаль - 2 ст. л.
  • Олія - ​​2 ст. л.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

По-флотськи м'ясні спагетті бувають. І ці другі страви з риби звичайно ж багато хто знає! А наш варіант справжній морський! Він буде з філе білої риби!

Інгредієнти

  • Філе рибне (філе будь-якої білої риби) - 550 г
  • Спагеті (рекомендують товсті (трубочки) спагетті (у мене середні в цей раз)) - 1/3 пач.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква (велика) - 1 шт
  • Спеції (сіль, спеції за смаком, лавроий лист (для бульона) - за смаком
  • Масло рослинне (або вершкове) - за смаком

Час приготування: 15 хвилин

Дуже ніжні і смачні страви з риби скумбрії!

Інгредієнти

  • Скумбрія (краще брати побільше) - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква (1-2 в залежності від розміру) - 2 шт
  • Печериці - 250 г
  • Сметана - 150 г
  • Сир голландський - 100 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Масло рослинне