Цей, на перший погляд, непростий рецепт страви з печінки дуже простий. Печінка виходить дуже м'яка і соковита! Спробуйте - не пошкодуєте! Кухня: Російська
Інгредієнти
- Печінка куряча (але я і свинячу готую) - 1 кг
- Цибуля ріпчаста (цибулини трохи більше середньої) - 3 шт
- Морква (або 4 середні) - 3 шт
- Сіль - 1 ч. л.
- Крохмаль картопляний - 3 ст. л.
- Перець чорний (мелений) - 1 ч. л.
- Олія - 50 мл
- Часник (через прес) - 5 зуб.
- Томатна паста - 4 ст. л.
- Соєвий соус - 7 ст. л.
- Мед (можна 3 ст. л.) - 2 ст. л.
- Вода (гаряча) - 150 мл
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 8
Якщо печінка куряча, то розрізати навпіл на 2 частки. Якщо свиняча (як зараз на фото), то великими шматочками приблизно 4 × 4 см і 1 см завтовшки. Нарізану печінку перемішати з крохмалем, сіллю, перцем, рослинним маслом і часником і залишити на 20 хвилин маринуватися. (На жаль таке фото не зробила-прошу мене вибачити. Тому два кроки поєдную в один.) За цей час нарізаю цибулю пір'ями, моркву тру на крупній тертці. Через 20 хвилин обсмажую на сухій сковорідці печінку разом з маринадом 2-3 хвилини при частому помішуванні, оскільки крохмаль може прилипати до дна сковороди. Додаю цибулю і моркву і тушу на середньому вогні 5-7 хвилин.
Цим часом готую соус-заправку. Змішую томатну пасту, соєвий соус і мед, потім додаю гарячу воду = добре і швидко перемішую і виливаю в печінку. Добре перемішую і тушу при закритій кришці на середньому вогні 7-10 хвилин. Наша страва з печінки готова!
А на гарнір у нас сьогодні була картопелька! Смачного!
Коментарі
Дуже смачно! Дякую.
Дуже смачно! Дякую.
Коментувати