Печінка індички з овочами

Підглянув цей рецепт страви з печінки на одному кулінарному каналі. Спробував приготувати. Дуже сподобався. Швидко, просто, смачно. На всі випадки життя. Як не дивно, цей рецепт відноситься до категорії рецептів, дозволених для людей з першою стадією діабету. (Не я сказав, а кухар у якого я цей рецепт підглянув.) Ось хочу поділитися. Другі страви іноді виходять дуже смачними.

Інгредієнти

  • Печінка індича (3 шматки) - 200 г
  • Селера черешкова - 1 шт
  • Яблуко (середнє тверде) - 1 шт
  • Розмарин (2 маленькі гілочки) - 2 шт
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців (з млина) - за смаком
  • Масло вершкове - 0,5 ч. л.
  • Огірок маринований - за смаком

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 1

Збираємо всі інгредієнти. Хоч збирати то практично і нічого. Яблуко ріжемо середнім кубиком. Дрібнити не потрібно. Селеру зачищаємо від прожилок і нарізаємо невеликими брусочками.
Печінку зачищаємо від зайвих плівок і нарізаємо на четвертинки. Залежить від розміру печінки.
Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи соняшникової олії і починаємо обсмажувати селеру.
Коли селера трохи схопиться додаємо яблука. Обсмажуємо овочі, періодично помішуючи, до карамелізації яблук. Яблука повинні трохи підсмажиться.
Додаємо печінку і обсмажуємо її до напівготовності. Сильний вогонь не робимо.
Коли печінка трохи обжарится (побіліє) - солимо, перчимо, додаємо пару гілочок розмарину і шматочок вершкового масла. Все добре перемішуємо і доводимо печінку до готовності. Перевірити готовність печінки дуже просто. Лопаткою розламуємо будь-який шматок печінки. Крові немає - страва з печінки готова. Не терба пересушивати.
От і все. Маринований огірочок до печінки - це саме воно. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі